Foto: marienkat
Chutili nám ešte viac ako klasické zemiakové placky.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, odstránime jadro a nastrúhame najemno. Ja som si takto nastrúhanú tekvicu zamrazila ešte na jeseň a teraz som ju použila.
- 2
Posolíme, necháme odstáť a potom vytlačíme šťavu. To je dôležitý krok, lebo potom budeme musieť použiť veľa múky a placky nebudú také chutné.
- 3
Primiešame vajcia, majoránku, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a múku podľa potreby. Môžeme pridať aj vopred uvarený mrazený hrášok. Opekáme na oleji y oboch strán dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu