Tekvicové placky s hráškom

marienkat - fotkamarienkat, 21. marca 2014
Tekvicové placky s hráškom
Foto: marienkat

Chutili nám ešte viac ako klasické zemiakové placky.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
50 g
2 ks
1 strúčik
PP
1 ČL
2 ČL
PP




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, odstránime jadro a nastrúhame najemno. Ja som si takto nastrúhanú tekvicu zamrazila ešte na jeseň a teraz som ju použila.

  2. 2

    Posolíme, necháme odstáť a potom vytlačíme šťavu. To je dôležitý krok, lebo potom budeme musieť použiť veľa múky a placky nebudú také chutné.

  3. 3

    Primiešame vajcia, majoránku, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a múku podľa potreby. Môžeme pridať aj vopred uvarený mrazený hrášok. Opekáme na oleji y oboch strán dozlatista.

Diskusia k receptu

mijaita
@marienkat placky take delam, duverne jim rikam hokkaidaky :-) Dobrý nápad pridat syr, to urcite priste zkusim! Tvuj recept bude mit jiste uspech !


lusinkab
Hmmm tak to sa mi tiez paci s tou tekvicou :-) urcite vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia