Veľkonočná kapustnica
Tento recept som získala od mojej kolegyne a už tradične varíme túto kapustnicu na Bielu sobotu. Všetkým...
Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.
Pečená kačica plnená jelením mäsom
Inspiraciu na toto jedlo som nasla na internete. V povodnom recepte bola kacica naplnena pomletym bravcovym...
Úžasná pizza
Vyskúšala som už veľa receptov na domácu pizzu, ale ani jeden sa mi tak nepozdával. Ale keď...
Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...
Mrkvový krém so škoricou
Jemne pikantná, trochu sladká, neodolateľne voňavá a celé telo zahrievajúca polievka je ideálnym pokrmom v chladnejšom počasí....
Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...
Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...
Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...
Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi
Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....
Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...
Štedrák so špenátom, s bryndzou a so slaninou
Vianočný stôl nie je len o slávnostnej večeri či obedoch. Ostane na ňom dosť miesta aj na slané drobnosti – koláčiky, ...
Tofu kebab so smotanovým dipom
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián?...
Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...
Pečená krkovička (kotlety) so zemiakmi
Hlbší pekár dobre vymastíme masťou. Naň uložíme len mierne naklepané hrubšie rezne, ktoré sme nasolili,...
Cícer na zemiakoch
Opäť ultrarýchla kuchyňa pre ultrazaneprázdnených. Použite čo chladnička dala a večerajte raz dva.
Strapačky
Dávat halušky a nočky je jako nosit dříví do lesa. Ale opět to risknu a zase...
Quibebe
Je to kreolské jedlo z argentínskej provincie Corrientes. Pôvodne si ho pripravovali i názov mu dali...
Zelené fazuľky s čili a sezamom
Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha. pravda. sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept. html) a recepty spojila, ...
Zapečené kuracie prsia s rajčinou, mozzarellou a grilovanou cuketkou
Jednoduché, rýchle a chutné ;)
Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....
Fazuľové struky s grilovaným syrom
VEGETARIÁNI niečo pre Vás ... vyzkúšajte ... pôvodne...
Bravčové rebierka spod šibenice - vihodňarske šviňske reberka
Čas predvianočný bol aj u nás v Košiciach, pod Šibenou horou- časom domácich zabíjačiek. Môj...
Nekonfliktné ňoky z cvikly
Radšej ako pre seba samú, varím pre blízkych. No dnes, keď som si potrebovala...
Voňavý zajac na veľkonočný stôl
Nenáročná, i keď menej tradičná príprava, veselý farebný vzhľad a prekvapivý chuťový zážitok - jedlo,...
Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...
Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...
Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...