Foto: edith
Každý z nás pozná soté bravčové, hovädzie či hydinové. Ale ja som si zmyslela zeleninové. A ako prílohu som si k nemu udusila kuracie Zobraziť celý popisKaždý z nás pozná soté bravčové, hovädzie či hydinové. Ale ja som si zmyslela zeleninové. A ako prílohu som si k nemu udusila kuracie prsia. Tento recept vznikol úplnou náhodou keď som mala polku kapusty v chladničke a nevedela čo s ňou. Dokonca nasýtil aj moju chlapskú polovičku a nebolo mu k nemu treba žiadnu inú prílohu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a bielu kapustu (pražíme za stáleho miešania ) potom ochutíme čiernym korením, soľou a mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Zalejme vodou a necháme po dusiť cca 10-15 min. tak aby kapusta zmäkla ale nebola rozvarená. Potom pridáme zeleninovú mrazenú zmes ( ja som použila zmes s karfiolom a kelom ) a mrazenú kukuricu. Premiešame a necháme dusiť. Keď nám zmes začne vrieť do lejeme zeleninovú tekutú omáčku( ľubovoľnú ) ja som použila kupovanú tvz. čertvoskú zel.omáčku a paradajkový pretlak. Ak treba dochutíme .
-
2
Kuracie prsia sme si očistili a narezali na tenké filety. Z každej strany sme filety namočili do vegety, čierneho korenia a trocha hladkej múky. Na rozpálenom oleji ich sprudka opražíme z oboch strán. Keďže sme prsia narezali na filety, ktoré sú tenké, tepelná úprava trvá naozaj len chvíľku ( cca 5 min. )
-
3
Takto spolu všetko naservírujeme na jeden tanier. Prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu