Šošovicové karbonátky

Ján Tomeček
šéfkuchár hotela Polex v Senici, 5. novembra 2010
Šošovicové karbonátky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

300 g
1 ks
2 strúčiky
1 štipka
 hrsť
1/4 KL
1/4 KL
1/2 KL
2 ks
 ny vyprážanie

Online leták

Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a mätou, osolíme, okoreníme (to znamená, že pridáme aj karí korenie a zázvor), pridáme vajce, podľa potreby strúhanku a premiešame.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme malé karbonátky.

  3. 3

    Omočíme ich v rozšľahanom druhom vajci, obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

stefanm
...a ja robím z varenej fazule a podávam k prívarkom...idem si kúpiť 300g šošovice.
kuchticka
Perfekt recept pre mna. Lubim vsetko co je zo strukovin. Vdaka za recept, uz je v KK.
marienka44
Co sa robi so zazvorom a kari, co su v rozpise, ale v postupe sa nespominaju?
redakcia
@marienka44 , kvôli tebe sme dopísali do zátvorky v postupe aj karí a zázvor - sú to tiež korenia. Daj vedieť až recept vyskúšaš.
modrykamen
Nemusí byť stále len mäso a takéto niečo je vynikajúce. Pre deti s hranolkami a tatárskou.
kaixi
excelentné.. Bude síce bez zázvoru. Modrýkamen - myslím, že keď už jedná zložka je pripravená na oleji - tá druhá by mala byť o niečo ľahšia ( teda určite nie hranolky a dašie vyprážané.. ). Môj názor
elixir
Kto vie, chcela by som poprosiť o radu... Dnes som robila tieto karbonátky na obed, a "podľa potreby" som pridala strúhanku a vytvarovala placky, obalila v strúhanke a vyprážala...lenže hmota bola neposedná, takže mi akoby "praskali", aj s obalom. Prosím, viete mi niekto poradiť presnejšie, koľko strúhanky by ste do tohoto jedla dali, aby to bolo dostatočne tuhé? Bo môj odhad akosi zlyhal... ešteže aspoň dobre chutili. :)