Šošovicové karbonátky
Ján Tomeček
šéfkuchár hotela Polex v Senici, 5. novembra 2010
šéfkuchár hotela Polex v Senici, 5. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a mätou, osolíme, okoreníme (to znamená, že pridáme aj karí korenie a zázvor), pridáme vajce, podľa potreby strúhanku a premiešame.
- 2
Z hmoty tvarujeme malé karbonátky.
- 3
Omočíme ich v rozšľahanom druhom vajci, obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu