Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou fotorecept
Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.
40 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 4-5 ks varené v šupke |
|
| na ochutenie |
|
| na vymastenie zapekacej misky |
|
| Plnka: | |
| vnútro, po vydlabaní zemiakov |
|
| téglik |
|
| nasekaná |
|
| (alebo čierne mleté) |
|
| 100 g strúhaný |
|
| 150 g (pokrájaná na kocky) |
|
| 100 g (alebo niva) |
|
| na ozdobu |
|
| 1,5 dcl (alebo smotana na varenie) |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme do polomäkka,scedime a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté zemiaky prekrojime na polovicu a vyberieme opatrne vnútro zemiakov.Dáme do misy pridáme posekanu petržlenovu vňať,šunku pokrajanú na kocky,syr rival alebo niva,ktorý pokrajame na kocky .Nastruhany emental ,korenie a kyslu smotanu.Vsetko dobré premiešame.
- 3
Takto prípravenou plnkou naplníme zemiaky.
- 4
Náplnené zemiaky dáme do zapekacej misy,ktorú sme vymastili olejom.Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút, potom podlejeme smotanou a dopečieme ďalšich 10-15 minút do zlatista.Ozdobíme bazalkou,petržlenovou vňaťou a chery paradajkami.
- 2









Diskusia k receptu