
Bryndzové rožky
Blíži sa máj a s ním aj predaj májovej bryndze. Na stránke Kauflandu som našla aktuálny...

Acharuli Khachapuri - Syrový gruzínsky chlieb
Khachapuri je spojením špeciálneho syra (khacho) a chleba (puri), ktoré je gruzínskym národným jedlom. Každý...

Abovské hajtvaňoše
Z múky, sódy bikarbóny a vlažnej slanej vody pripravíme cesto. Množstvo vody závisí od typu...

Špenát s vajíčkom
Rozmrazený špenát spolu s koreninami, cukrom, soľou a pretlačeným cesnakom vložíme do hrnca a pridáme...

Zemiakové placky-Haruľa
Postrúháme si zemiaky a cesnak. Do postrúhanej zmesi pridáme vajce, múku a korenie. Ja dám do zmesi...

Ostrá jogurtová křídla
Chvíli jsem tady nebyla, na vaření jsem neměla čas, ani náladu. Umřela mi mamka....

Pečené kuracie stehno na masle a pomarančoch
Kuracie mäso a ovocie idú k sebe, vybrala som pomaranče pre svoje pohodlné nedeľné varenie.

Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.

Srbský paprikáš s domácimi cestovinami
Speváčka Gitana nám ukáže, ako sa varí srbský paprikáš.

Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...

Šťuka na červeno
mám rada ryby a môj brat, rybár, ma nimi zásobuje. Dnes som si vytiahla...

Mäsové rezance s kapustou
Tento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení,...

Škandinávske sladké pečivo - Kanelbullar
Kanelbullar je obľúbené sladké kysnuté pečivo v tvare slimáka v škandinávskych štátoch, najmä vo Švédsku a...

Jelenie ragú na šampiňónoch
Jelenie mäso nakrájame na tenké plátky a zprudka opražíme na kokosovom oleji, pridáme na pásiky nakrájanú...

Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...

Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami
S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami...

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

Zapekaný karfiol s olivami a syrom
Tento trošku iný zapekaný karfiol som si dnes pripravila prvý, ale určite nie poslednýkrát. Nedeľa...

Baranie mäso na spôsob diviny
Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.

Repre jedlo
Ďakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich...

Krkovička s horčicou, zelerom a sušenými slivkami
Tento recept je pre tych, ktori maju radi chut zeleru. Recet mam z jednej starej...

Losos v chrenovej omáčke
Jednoduchy recept , ktory som nasla v knihe -Kdyz sob se zenou snida- od spisovatelky Haliny...

Çökelekli - turecká špecialita
"Çökelekli" čiže "tvarohové"... je jedno z tureckých hlavných jedál, ktoré máme velmi radi. Je to niečo podobné...

Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou
Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky...

Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

Bravčové podľa @Jozka
Tento rcp. som použila podľa @Jozka, http://varecha. pravda. sk/recepty/drak/18239-recept. html. Je to dobrý a jednoduchý recept, ale...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
cestoviny si uvarime v slanej vode. na panvici si opražime cibulu, pridame nakrajanú šunku, a na plátky...