Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Strapaté rezne so syrom
Mäso nakrájame na menšie kocky. Pridáme celé vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr....
Baklažán so šunkou a syrom
Baklažán umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska a dame variť do osolenej vody na 10 minút. Na koliesko...
Parená buchta s makom
Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......
Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou
Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile...
Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou
Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som...
Bravčová roláda so špenátom
Bôčik vykostíme, osolíme, okoreníme, rozložíme a natrieme po celej ploche špenátovou plnkou (na oleji...
Hovädzie rezne s listovým šalátom
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...
Mega zdravé crumble
Prvý krát som sa inšpirovala receptom, druhý a tretí krát som tam dala už všetkooo, ...
Letný zemiakový šalát
Zemiakový šalát nie je len vianočnou majonézovou klasikou - môže byť aj presným opakom : tento letný...
Hovädzí hamburger s domácimi žemľami
Recept na domáce americké hovädzie hamburgery, pri ktorom si upečieme vlastné čerstvé žemle. Hrnček má...
Kačacie hody bez lepku – kura ako kačka
Ako si jednoducho pripraviť cenovo dostupné a chutné kačacie hody bez lepku? Tak, že si to trochu zjednodušíme....
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...
Šošovica trikrát na kyslo
Šošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si...
Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...
Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".
Abovské hajtvaňoše
Z múky, sódy bikarbóny a vlažnej slanej vody pripravíme cesto. Množstvo vody závisí od typu...
Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše
Toto jedlo bolo u nás ako prvé na vianočnom stole. Jedli sme ich z misy, ...
Domáca kôprová
Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil...
China á la Renata
Recept mam od kamosky. co to som si upravila a vysledok bol velmi chutny.
Pečené rolované baranie stehno s tymianom
Dnešný sviatočný recept. Baranie stehno pečené na panvici, ochutené tymianom a cesnakom.
Treska na vikingský spôsob
Zaujímam sa o škandináviu, kultúru vikingov a napadlo mi, že uvarím jedlo podobné tomu aké...
Jarné pohánkoto
BEZ MLIEKA, LEPKU, VAJÍČKA a SÓJE. Viac receptov na: https://www. facebook. com/ReceptyodVeron/
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...