Foto: lamey
Recept som odkukala zo stránky https://kuchynalidla.sk/product/restovane-bravcove-kare- s-bylinkami-a-prosciuttom. Ako všetky recepty, aj tento som trochu upravila a prezentujem ho v mojej verzii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušené bravčového karé narežeme na plátky a okraje ešte narežeme na dvoch miestach. Preložíme na tanier, okoreníme, osolíme a pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna. V miske rozmiešame olivový olej a nadrobno nasekané bylinky - tymian, pažítkou a rozmarín, pridáme ešte 1 lyžičkou pesta. Bylinky s olejom natrieme na mäso a necháme chvíľu marinovať.
- 2
Plátky bravčového karé orestujeme na grilovacej panvici na troche olivového oleja 3 minúty z každej strany.
- 3
Ako príloha je výborná zemiaková kaša a pečená tekvica Hokkaido.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu