Jablková žemľovka s tvarohom fotorecept

Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 28. októbra 2016
Jablková žemľovka s tvarohom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
500 ml
1 ks
3 ks
1 ks
1 kg
400 g
2 g
200 g
 (mleté)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame nahrubo. Na rozohriatej panvici pripravíme jemný karamel, v ktorom oblanšírujeme jablká. Tvaroh rozmiešame s nasekanou mätou a nastrúhanou kôrou z citróna.

  2. 2

    Mlieko vyšľaháme s vajcami a vanilkovým cukrom. Zapekaciu nádobu vymastíme maslom a vysypeme mletými orechmi. Hriankový chlieb namáčame do pripravenej mliečnej zmesi a pripravíme prvú vrstvu, ktorá zakryje dno zapekacej nádoby.

  3. 3

    Potom prvú vrstvu natrieme pripravenou tvarohovou zmesou, na ktorú pridáme vrstvu skaramelizovaných jabĺk. Takto navrstvíme žemľovku, ktorú ukončíme vrstvou namočených hrianok. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. Pred koncom pečenia potrieme vrchnú vrstvu maslom.

Diskusia k receptu

danielas
Moze byt dobre! Zaujimave su tie karamelizovane jablcka v zemlovke