Jablková žemľovka s tvarohom fotorecept
Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 28. októbra 2016
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 28. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká nastrúhame nahrubo. Na rozohriatej panvici pripravíme jemný karamel, v ktorom oblanšírujeme jablká. Tvaroh rozmiešame s nasekanou mätou a nastrúhanou kôrou z citróna.
- 2
Mlieko vyšľaháme s vajcami a vanilkovým cukrom. Zapekaciu nádobu vymastíme maslom a vysypeme mletými orechmi. Hriankový chlieb namáčame do pripravenej mliečnej zmesi a pripravíme prvú vrstvu, ktorá zakryje dno zapekacej nádoby.
- 3
Potom prvú vrstvu natrieme pripravenou tvarohovou zmesou, na ktorú pridáme vrstvu skaramelizovaných jabĺk. Takto navrstvíme žemľovku, ktorú ukončíme vrstvou namočených hrianok. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. Pred koncom pečenia potrieme vrchnú vrstvu maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu