Lasagne po slovensky fotorecept

kucharka - bez fotkyKucharka, 49 ročná žena, Barcelona, 21. januára 2018 22:36
Ďalšie jej recepty »

Lasagne po slovensky (fotorecept)Foto: kucharka

Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a zemiakovou babou navrchu. Počas Vianoc sme boli na horskej chate na Homôlke a tam mali slovenský hamburger, chlieb s masťou a cibuľou. Zdalo sa nám to výstižné a vtipné. A tak mi teraz napadlo: Lasagne po slovensky.

8-9
porcií
15-20 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

10-12 plátkov (alebo krkovička)
1 ks veľká
600-700 g
8-10 ks
1 ks
1 PL
 (alebo bravčová masť)
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Menší pekáč dobre potrieme masťou alebo olejom. Na spodok rozložíme cibuľu pokrájanú na koliečka.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cibuľu rozložíme plátky mäsa. Posolíme. Už som robila aj s panenkou aj s krkovičkou. Oboje je dobré a chutné. Na mäso rozložíme kyslú kapustu. Tu sa veľmi ospravedlňujem, zabudla som odfotiť..:-((

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky nastrúhame najemno, alebo ako ja - prácu spraví cutter. Pridáme vajíčko, majoránku, múku, korenie a soľ. Premiešame.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiakovú zmes natrieme na kapustu. Pokvápeme olejom alebo masťou.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť, tak na hodinu, do chrumkava.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na horúci kúsok dáme kopček kyslej smotany a servírujeme. Dobrú chuť.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist