Lasagne po slovensky fotorecept
Foto: kucharka
Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a zemiakovou babou navrchu. Počas Vianoc sme boli na Zobraziť celý popisNeviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a zemiakovou babou navrchu. Počas Vianoc sme boli na horskej chate na Homôlke a tam mali slovenský hamburger, chlieb s masťou a cibuľou. Zdalo sa nám to výstižné a vtipné. A tak mi teraz napadlo: Lasagne po slovensky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
10-12 plátkov (alebo krkovička) |
|
1 ks veľká |
|
600-700 g |
|
8-10 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
(alebo bravčová masť) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Menší pekáč dobre potrieme masťou alebo olejom. Na spodok rozložíme cibuľu pokrájanú na koliečka.
-
2
Na cibuľu rozložíme plátky mäsa. Posolíme. Už som robila aj s panenkou aj s krkovičkou. Oboje je dobré a chutné. Na mäso rozložíme kyslú kapustu. Tu sa veľmi ospravedlňujem, zabudla som odfotiť..:-((
-
3
Zemiaky nastrúhame najemno, alebo ako ja - prácu spraví cutter. Pridáme vajíčko, majoránku, múku, korenie a soľ. Premiešame.
-
4
Zemiakovú zmes natrieme na kapustu. Pokvápeme olejom alebo masťou.
-
5
Dáme piecť, tak na hodinu, do chrumkava.
-
6
Na horúci kúsok dáme kopček kyslej smotany a servírujeme. Dobrú chuť.
Jasné, ale ja si pod lasagnami po slovensky predstavím cestoviny-lasagne s nejakou slovenskou plnkou, trebárs aj mäsovou s kyslou kapustou, ale tu tie cestoviny nikde nevidím.
@Anina6 , ja som to piekla ozaj hodinu na 180, a ako vidíš na fotke, kraje sú také trošku tmavšie ale inak je to ok. Ak máš obavy, tak po takých 40-45 min radšej dávaj pozor, a sama uvidíš kedy to bude hotové. Dúfam, že sa podarí a bude chutiť!
A k názvu ... ospravedlňujem sa všetkým zástancom pravej talianskej kuchyne. Viem, že okrem toho že jedlo je v pekáči a má vrstvy, sa na lasagne veľmi nepodobá.
@Conscientia , musím ťa sklamať. Nesnažila som sa za každú cenu byť slovenská. Práve naopak, snažila som sa byť talianska :-)))
Pekný zvyšok odpoludnia prajem.
Krkovička je výborná .... máš pravdu.
S mletým mäsom som to ešte nerobila ale vyzerá to super nápad, možno aj ja niekedy skúsim.
@Radox1 , ok, skús navrhnúť nejaký názov... ďakujem.
urobím..:-)
@Radost , aj tebe ďakujem. Ak urobíš a bude ti chutiť, daj vedieť, prosím.
Príjemné odpoludnie prajem.
Paráda.