
Tagliatelle s bryndzou a kuracími prsiami
Veľmi jednoduchý recept na cestoviny s bryndzou a kuracími prsami.

Kurací Luncheon Meat
Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel...

Geršňová (krúpová) polievka so šošovicou
Toto je môj jednoduchý spôsob na "geršňovú" polievku. Robím ju so šošovicou alebo fazuľou. Dnes...

Tekvicové karí
Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...

Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...

Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...

Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom
Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.

Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami
Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu....

Karjalanpaisti - Karelské mäso
Ide o starodávne fínske jedlo chudobných, ktoré pozostáva z viacerých druhov mäsa, napr. kombinácia...

Teľací eintopf s koreňovou zeleninou
Taká pouličná zmes - má to niečo z ragú aj frikassé, guláša aj perkeltu, či...

Opekano-zapekaný pangasius
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)

Tofu šalát na ázijský spôsob
Vyskúšajte jednoduchý a chutný šalát, v ktorom objavíte nezvyčajné spojenia surovín. Tofu mu dodáva kopu...

Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...

Zeleninové rizoto s čerstvými hubami
Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...

Ryžový nákyp
Základný recept na ryžový nákyp ako ho robím ja. Príprava síce trvá nejaký čas, ale...

Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.

Sumec na špenáte
Očisteného sumca nakrájame na filety. Zľahka dochutíme. Na panvici speníme maslo, pridáme špenátové listy, ...

Florenský koláč
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu

Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...

Špenátovo syrová štrúdľa
... štrúdľa mala byť plnená kuracím mäsom z nedeľnej polievky, ale syn ho nenápadne zjedol a...

Letná polievka z pečenej zeleniny
Vlastne všetko čo je teraz bežne v záhradke a je tak úžasná že ju sem musím zapísať...

Ananás plnený panenkou so sušenými slivkami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli. Slávnostné a exkluzívne zároveň.

Nórska treska pečená v majonéze
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárky, je rýchly a výborný. Robím ho aj z pangasia,...

Domáce bryndzové halušky so slaninkou
Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.

Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....