Foto: cookie
Suroviny sú v podstate také isté ako v mnohých guľôčkach, ale marhule sú z kompótu, preto sú guľôčky oveľa mäkšie ako z čerstvých marhuliek Zobraziť celý popisSuroviny sú v podstate také isté ako v mnohých guľôčkach, ale marhule sú z kompótu, preto sú guľôčky oveľa mäkšie ako z čerstvých marhuliek :) Cesto je naviac bez mlieka a len s jedným vajíčkom :) Cukor priamo do cesta nepridávam, iba na vrch :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z polohrubej múky, hladkej múky, tvarohu a vajíčka si vypracujeme cesto. Pridáme štipku soli.
- 2
Keď je cesto vypracované a netrhá sa, spravíme si z neho hrubšieho "hadaú". Pokrájame ho na asi 20 kúskov a každý kúsok naplníme marhuľami. Vytvarujeme na guľôčky.
- 3
Medzitým si dáme variť vodu so štipkou soli. Keď nám začne vrieť, dáme všetky guľôčky do vody variť na asi 10-15 minút.
- 4
Maslo si roztopíme na panvici pridáme do neho strúhanku a cukor. Guličky vyberieme z vody a pomiešame so strúhankou. Posypeme s cukrom, alebo nasekanými orieškami a podávame so nakrájanou marhuľou. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobru chut..