Držky zapekané pikantné s čiernym pivom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tento recept mal dnes premiéru no po jedení pri nej neostane. Takto upravené držky sú tak chuťovo dobré. Je to podstate perkelt na spôsob Zobraziť celý popisTento recept mal dnes premiéru no po jedení pri nej neostane. Takto upravené držky sú tak chuťovo dobré. Je to podstate perkelt na spôsob špekáčiky na čiernom pive od @kimlo , len upravený na držky. Robil som to rímskom hrnci ma to nevýhodu, že to dlhšie trvá zas na druhej strane netreba s tým nič iné robiť, len vytiahnuť hotové a jesť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravím si všetky suroviny. Ja som použil 6 ks feferónov nebojte sa po tejto úprave je to, len mierne pikantné.
-
2
Údené je lepšie ak je poriadne zaúdené. Očistím a pokrájam na hrubé pásiky ako držky. Tak isto aj papriky. Cesnak pokrájam na plátky. Z feferónov odstránim stopky a pokrájam na kúsky. cibuľu som pokrájal na pol mesiace. Zoberiem rímsky hrniec na spodok dám trochu cibule a papriky.
-
3
Ďalej pridám vrstvu držiek a údeného, cesnak a zas cibuľu. Na cibuľu držky, údené a tak vrstvím až všetko miniem.
-
4
Z cibuľou robím tak aby ostala aj na vrch posypať ňou.
-
5
Keď to mám takto naukladané, tak si rozmiešam kečup s trochou piva a polejem po celom vrchu surovín. A zvyšok piva krajom hrnca vlejem do neho. Hrniec prikryjem druhou polkou a dám do studenej rúry, aby nepraskol. Rúru zapnem na 200°C na 2 hodiny a viac sa o to nestarám. Čas treba prispôsobiť typu rúry. Ak však použijeme smaltový pekáč tak rúru zohrejem na 200°C a pečiem 80 minút. Tak si vyberte v rímskom hrnci je to zas chutnejšie, len mu pol hodiny trvá než sa riadne zohreje.
-
6
Rúra mi dopiekla nechal som to v nej postať a až potom som to vytiahol a poviem Vám ta vôňa jedna báseň. Jedna časť obrázku je matná to robila para z jedla.
-
7
Dá sa to jesť s knedľou aj s chlebom trebárs aj zo zemiakmi. No s čerstvým chlebom je to najlepšie. Takže ak som Vám urobil chuť som rád. Želám Vám dobrú chuť. Je to niečo iné ako na sporáku varené.
Práve preto mám rád „pusipajtášov“ s rovnakou krvnou skupinou tu na Vareške. Informuje, radí a zároveň aj inšpiruje do našich pokusov a kompilácii. Výsledkom sú naplnené chute, plné „benďovi“, dobré sníčky a nádeje, že sa opäť niečo nové objaví. Len naďalej čaruj v „šurci“ a rob ľuďom dobré „šmaky“ a povzbudzuj k iniciatívam. Pozdravujem Ťa úprimne srdečne, tak ako aj naše rodné Košice, malé a veľké korzo, „Mókušku“, Dvanástich apoštolov i „karčmu U smarkateho“! Delo del, prala!