Foto: amelie
Jedno z jedál, v ktorom som pospájala suroviny z ázijskej a arabskej kuchyne. Taký jednoduchý sobotňajší hrniec, čo si bublá na sporáku, keď Zobraziť celý popisJedno z jedál, v ktorom som pospájala suroviny z ázijskej a arabskej kuchyne. Taký jednoduchý sobotňajší hrniec, čo si bublá na sporáku, keď je iná robota.
porcie
Suroviny
700-800 g |
|
3 ks veľká |
|
1 ks |
|
2 ks (vňať) |
|
1 pl |
|
1 ks čerstvá |
|
3 pl |
|
1 pl |
|
1 čl |
|
3 pl |
|
1 -1,5 l |
|
2 pl |
|
150 ml |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Namiesto hovädzieho krku môžeme použiť iné hovädzie na dusenie. Víno môžeme vynechať alebo použiť červené víno.
-
2
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, asi 2x5 cm, ak sa dá, naprieč vlákien.
-
3
Mrkvu na väčšie hranolčeky.
-
4
Červenú cibuľu pokrájame nadrobno, z čili papriky vyberieme semená ( odvážnejši ich tam môžu nechať) a vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k cibuli do hrnca s rozohriatym rastlinným olejom. Opečieme iba krátko - asi 1 minútu.
-
5
Pridáme mäso a ne prudkom plameni opekáme, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Miešame, aby sa nepripálilo.
-
6
Podlejeme vínom, pridáme paradajkové pyré, sójovú omáčku a sezamový olej. Pridáme hranolčeky mrky, premiešame a zalejeme vývarom. Plameň stiahneme na minimum, hrniec zakryjeme pokrievkou a necháme bublať na slabom plameni 2 - 2,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. V troške vody rozmiešame maizenu a mäso zahustíme.
-
7
Hovädzie na mrkve podávame s cestovinami - širšie rezance, tagliatelle, tarhoňa - alebo s kuskusom.
-
8
Na tanieri jedlo posypeme posekanými cíbikmi jarnej cibuľky a petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu