Pikantná kuracia polievka

Foto: Shan shi
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
330 g |
|
0,5 ČL |
|
2 PL |
|
0,5 ČL nasekaná |
|
2 ČL |
|
150 g |
|
400 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
1 PL sójovej omáčky a 1 ČL kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame s marinádou.
- 2
Cibuľu ošúpeme a jemne nasekáme. Kurací vývar zohrejeme. Cibuľu a marinované kuracie mäso varíme po dobu 5 minút.
- 3
Ázijskú miešanú zeleninu premyjeme v sitku studenou vodou a pridáme ju do polievky. Zmiešame zostávajúci kukuričný škrob, zostávajúcu sójovú omáčku, zázvor, ryžový ocot a nasekanú čili papričku a za stáleho miešania zmes pridáme do polievky. Všetko spolu povaríme a v prípade potreby dochutíme. Polievku podávame čo najviac horúcu.
- 4
Shan'shi Tip: Polievku si možno ozvláštniť s niekoľkými kvapkami sezamového oleja, alebo ju možno podávať s nasekaným koriandrom.
Tiež kuracia polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu