Jačmenné krúpky so zeleninou

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 22. februára 2014

Krúpky s dcérou máme veľmi rady a tie dnešné boli úplne mňamózné, prepáčte za výraz (používame ho medzi sebou MY, ktorí nejeme živočíšne produkty) Zobraziť celý popisKrúpky s dcérou máme veľmi rady a tie dnešné boli úplne mňamózné, prepáčte za výraz (používame ho medzi sebou MY, ktorí nejeme živočíšne produkty) bolo to výborné Foodporno! :-D

3-4
porcie
10-15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 hrnčeka
1/2 ks
1 ks
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé som pripravila krúpky. Klop, klop, musím si najprv zaklopať, vždy sa mi podaria. Robím ich od oka, krúpky (používame tie najmenšie) opláchnem poriadne pod teplou vodou, dám do kastróla, premiešam a zalejem prevarenou horúcou vodou, asi1,5cm nad krúpkami nech je voda. Ja mám elektrický sporák, dám na najnižšiu teplotu a pod pokrievkou, za občasného miešania (osolím, tentokrát som pridala aj mleté chilli), dusím cca 10 minút. Odstavím a nechám dôjsť aspoň 10-15 minút pod zakrytou pokrievkou. Potom ich jemne vidličkou premiešam a ešte nechám, už bez pokrievky, 10-15 minút vychladnúť. Sú "al dente", také máme najradšej.

  2. 2

    Kým krúpky oddychovali, pripravila som zeleninu. Odrezala som hlúbik z brokolice a nakrájala na plátky. Ružičky brokolice som nakrájala na menšie kúsky a dala zvlášť do misky. Mrkvu som nastrúhala na hrubšie. Kalerábové stonky som nakrájala a pridala k brokolicovému hlúbiku a listy, ktoré som nakrájala som dala tiež zvlášť do misky. Pór som nakrájala na "kolieska" a odložila od misky.

  3. 3

    Vo wok panvici som rozohriala kokosák, pridala hlúbiky (brokolicové a kalerábové) a osmažila za občasného miešania. Pridala som mrkvu a pod pokrievkou chvíľu dusila. Potom som pridala brokolicu a tiež zakryté dusila, asi 5-10 minút, nakoniec pórik a nakrájané kalerábové listy, zaliala som smotanou, osolila a pod pokrievku ešte dusila asi 7 minút. Sporák som už mala vypnutý.

  4. 4

    Pôvodne som chcela ku krúpkom pripaviť iba brokolicu na "masle" s cesnakom, ale keďže cesnak sme nemali, vybrala som z chladničky zeleninu a kombinovala. Bolo to úplne skvelé, z uvedeného množstva sme sa najedli 3 osoby a veeeľmi nám chutilo!

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

jozka2
vyzera to velmi chutne na tanieri a aj ako odlahcena strava to je nenazahodenie.
martinis
Toto je jedlo v mojom štýle, tiež mám rád krúpy, ale tie väčšie. Vyzerá to veľmi lákavo, ale ja cítim, že budem mať nutkanie pridať aj hrsť opečených lieskovcov navrch :-)) 5*, KK
janger
Jedlo ako obrazok. A podla surovin je iste aj vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia