Pikantná špecialita fotorecept

dada1010 - fotkadada1010, 22. decembra 2010
Pikantná špecialita (fotorecept)
Foto: dada1010

Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne štipľavé, tak k nemu podávam mäkkučký chlebík, ale kľudne k nemu môžeme podávať hranolky alebo pečené zemiaky. Pôvodne som ho robila len z troch ingrediencií, mäso, feferónový šalát so syrom z Lahôdok a z tvrdého syru. Len keď začali tento šalát robiť všade iný, tak ho bolo treba vylepšiť, tak som recept trošku upravila.

Suroviny

1 kg, (bravčové, hydinové)
150 g, (Tesco,Kaufland - lahôdky)
1 malá konzerva
1 malá konzerva
3 dcl
2-3  kusy
300 g, strúhaný
2-3  kusy, červená v oleji

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na pásiky ako na čínu. Do feferónového šalátu pridáme hrášok, kukuricu, uhorky na kolečká, nadrobno nakrájanú kápiu. Feferónku podľa chuti, a záleží aj aký je šalát ktorý sme kúpili. Mäso prudko na troške oleja opečieme a pridáme šalát, dusíme do mäkka.

    Pikantná špecialita (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pustí to veľa šťavy, tak to musíme dusiť až pokým sa to úplne nevydusí, nesmie ostať ani trošku šťavy. Môžeme trošku dosoliť, nie veľa lebo syr je dosť slaný.

    Pikantná špecialita (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K takto vydusenému mäsku pridáme všetok nastrúhaný syr, premiešame a vypneme. Na mojich obrázkoch je dávka na oslavu až z dvoch kíl mäsa.

    Pikantná špecialita (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teplé naložíme na tanieriky a podávame. Ja to robím dosť štipľavé, lebo všetci to máme tak radi, ale každý si to musí prispôsobiť podľa vlastnej chuti.

    Pikantná špecialita (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
veď i ja niekedy, nie vždy mám možnosť si ho kúpiť, voľakedy keď všade platili rovnaké normy, tak bolo jedno kde ho človek kúpil, všade to bolo rovnaké, teraz tam prevažujú tie lacnejšie komponenty a nie je to ono... ťažko sa mi písal recept keď pokaždé improvizujem :-)
tak potom napíš ako ti to chutilo, zatiaľ to vždy malo veľký úspech..
mám tento recept práve od dadky, mám ho odskúšaný a môžem potvrdiť, že je super!!!
keď som ho urobila prvýkrát, vzápätí sa mi žiadalo znovu a tak odvtedy býva veľmi často v našom jedálničku :-)
a keď nemám ten feferónový šalát zrovna kúpený, pridám do všetkých tých ingrediencií chilli papričky, aj tak je dobrý a pikantný, mňam

Pridaj komentár k receptu: