Recyklované kuracie mäso

katicsek - fotkakaticsek, 18. októbra 2011

Na toto jedlo som veľmi pyšná, lebo je to môj vynález a chutí fantasticky :D Neviem ako u iných, ale u nás vždy zostane Zobraziť celý popisNa toto jedlo som veľmi pyšná, lebo je to môj vynález a chutí fantasticky :D Neviem ako u iných, ale u nás vždy zostane aj na druhý deň grilované alebo pečené kuracie mäsko: prsia, stehno, krídla, hocičo :D Čítajte ďalej a sa dozviete o recyklácii kuracieho mäsa.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

čo nám zostalo
1 ks
  /podľa chuti/




Postup

  1. 1

    Neviem ako vám, ale mne už pečené kura na druhý deň nechutí, je suchá. Preto si ju pripravím ešte raz. Pokrájanú cibuľu opražím na oleji a pridám červenú papriku. Mäsko rozoberiem na kúsky (kožu a kosti nepotrebujem:) a pridám k cibuli. Spolu celé prepečiem na panvici.

  2. 2

    Podľa chutí sa môže pridať buď horčica (klasická alebo kremžská), alebo smotana, prípadne aj kečup. Komu čo chutí viacej. Premiešam a je to hotové :) Môže sa tam dať aj niečo štipľavé...závisí to len na vašej fantázii a že na čo máte práve chuť.

  3. 3

    Mäsko bude zaručene šťavnaté a s pečivom to bude super chutná, rýchla a teplá večera. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

alexdidi
Škoda,že som si nedala tento vynález patentovať,ale aj mnoho ďalších Varecháčov,lebo toto využívame iste mnohé.Ja občas aj zalejem rozšľahanými vajíčkami, zalejem a vo vyhriatej rúre narýchlo zapečiem ako mäsovú omeletu. Je krásne nadýchaná,výborná.....
2010
Juj,ale musit ta sklamat lebo v Azii sa ta tiez nikdo neopytal ....robia to na kazdom rohu dlhe roky, ked vyrabaju teple salaty .Aj tu je jeden taky kuracie grilovane so sladkou chilli omackou ananasom atd...


ajuschka
Je to super napad, ale mne pecena kuracina na druhy den strasne smrdi :( neviem preco :(
afataga
ajaschka, keby si vedela cim to krmia tak by si vedela preco
evusik
nemusíme ísť až do Ázie, veď "recyklované" mäso robila už moja mama a iste aj jej mama. Keď ostalo mäso z nedele, tak v pondelok sa urobilo na cibuľke, na zelenine, na paprike... s chlebom, ryžou....
@katicsek dôležité ale je, že takéto zbytky mäsa si môže každý upraviť podľa vlastnej chuti a stavu chladničky, tak ako si to spravila aj ty :-)
katicsek
som rada, že aj iné to poznáte, ale ja som to tu nečítala, vynašla som to na intráku, takže som nekradla :)
evanaaa
No, ja so ešte recykl. mäso nerobila, pretože v nedeľu, keď pečiem kura, rsp. stehná, varím tak, aby bolo aj na pondelok. Je pravdou, že už nie sú tak chutné ako čerstvé, ale nám to až tak nevadí. A ak so robila na jeden spôsob, viac som to nemenila, u nás sa to ( myslím, ešte v mladosti, u mamy) nevyužívalo. Ale radšej recyklovať, ako vyhodiť.
hubata
U nás recyklácia z nedele prebieha nielen s mäsom, ale keď zostanú napr. aj napr. so zemiakmi. Treba si vážiť potraviny, spejeme k tomu že raz nebudú nielen v Afrike ale aj na SK a nebude ani čo recyklovať, že politici?
dunkelmi
Ja takto robievam rizoto, hlavne z kuracieho ( slepačieho ) mäsa z polievky. Jazmínovu ryžu s hráškom a takto pripravené mäsko - fantastické rizoto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia