Bravčová roláda
Dnes na obed som chcela vyskúšať niečo nové, tak som sa rozhodla pre tento recept, ...
Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...
Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...
Jarný zemiakový šalát
Zbožňujem zemiakové šaláty, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Tento náš je inšpirovaný...
Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...
Kubánske mäso
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne...
Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....
Červená kapustnica
Je tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči chorobám....
Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.
Zelený šalát s bryndzou
Tento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by...
Fašírka v Remoske
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju...
Kuracie prsia so syrom
Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.
Ryžová ,,pizza,, bez múky
Tento recept som našla v knihe Pečeme zdravě bez lepku a rozhodla som sa ju vyskúšať...
Smotanový posúch s domácimi škvarkami
Dnes je veľmi chladno, tak som sa rozhodla uvariť starú dobrú osvedčenú klasiku - smotanový posúch...
Červená repa, quinoa a tymian v nádhernom spojení
Krásne, zdravé, chutné a jednoduché... super kombinácia. Inšpirácia z webu.
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...
Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.
Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept...
Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.
Kuracie prsia so zeleninou a kečupom
K tomuto receptu ma inšpirovala vnučka. Veľmi miluje kečup a kuracie prsia . Tak som dnes...
Bravčové mäso na horčici
Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
Domáce hranolčeky
Ako správna študentka mám aj ja chuť na hranolky! A keďže tie mrazené nie sú a navyše...