Foto: bakoska
Tip na rýchlu a celkom ľahkú večeru...
Suroviny
cca 200 g, (napr. Penne) |
|
350 g, (zmes - hrášok, mrkva, kukurica) |
|
400 g, krájané (v konzerve) |
|
cca 100 g |
|
(voliteľné) |
|
Domáca (light) tatarka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks, malá |
|
1 ks, strúčik |
|
1/2 ČL |
|
zopár kvapiek |
|
štipka, mletý |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si domácu "Tatarku": Do misky dáme smotanu a jogurt. Uhorky, cibuľu a cesnak na jemno nastrúhame. Pridáme zvyšné ingrediencie, dobre zmiešame a necháme v chladničke odstáť.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a prelejeme studenou vodou, zmiešame s uvarenou vychladnutou zeleninou (môžte opäť preliať studenou vodou) a šampiňónmi, pridáme tatarku (podľa chuti, ja som použila asi polku z pripravenej zmesi) a na záver zamiešame nahrubo nastrúhaný plesňový syr (môže byť aj iný), prípadne nakrájané olivy. Dúfam, že zachutí..:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu