
Chrumkavé kuracie prsičká
Kuracie prsia si môžeme prerezať pozdĺžne a rozdelíme si ich na viac časti. Polovičky si jemne...

Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou
Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila...

Granatiersky pochod zo semoliny
Kto by nepoznal granatiersky pochod, nazývaný tiež granatier marsch, granadýr, zemiakové fliačky... stará osvedčená...
Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна
Zakaždým keď ideme do Bulharska moja milá svokra zadáva pred odchodom jednu obligátnu otázku: "Deti moje čo...

Domáce tagliatelle z múky semolina durum
Tento recept som videla na TV - paprika, pripravoval ho šéfkuchár Zoltán Magos, odborník pre...

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...
Plnené langoše
Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem takýchto kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom...

Hrášok na paprike s haluškami
Možno sa mnohí zasmejete, u nás toto jedlo voláme " Čušpajs". Je to obľúbené...

Šťavnaté smotanové prsia
tento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale...

Veľkonočná mäsová ruža
Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po...

Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

Vajnorský osúch
Ide o miestnu "špecialitu" z Vajnor (dnes miestna časť Bratislavy), oblížete si všetky prsty :-).

Plnené šampiňóniky pre lenivých šampiónov
Ľahké, rýchle a zdravé. Aj Kamila Magálová vyskúšala tento recept vo svojej relácii. Vopred sa ospravedlňujem...

Daniel na mede s hubovou kašou
Toto jedlo som pripravoval v jednej menej známej reštaurácii v horách, kďe sme mali poženhane veľa...

Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom...

Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...

Prírodné kuracie prsia s cukrovým hráškom na masle
Mám rada ľahké a rýchle sviatočné obedy, môj priateľ zbožňuje kuracie prsia na akýkoľvek spôsob, ...

Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte
Kurací paprikáš s pridaním niečoho extra :-) upozornenie: na fotkách je bez hrásku.

Karfiolové placky so zemiakovou kašou
Neviem náhodou či som nevylovila tento recept z tejto stránky, mám ho už dávno prepísaný v...

Bravčové plátky v smotanovo-paprikovej omáčke
Jednoduchá a chutná príprava mäsa, ktorá nikdy nesklame.

Quiche s bielou špargľou a lososom
Toto je velmi jednoduchy sposob pripravy cesta... Quiche je tentokrat so sparglou, kralovnou jarnej zeleniny......

Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...

Knedľa s vajcom a slaninkou
Hotovú kysnutú knedľu prepicháme špajdľou, aby zostala pekne nadýchaná. Necháme ju vychladnúť a nakrájame na...

Zemiakové knedlíky s krémovou omáčkou a kuriatkami
Včera som v obchode zazrela čerstvé kuriatka, to bolo radosti... ! :) Úlovok som si doniesla...

Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...

Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky