Foto: dvorka
Receptov na langoše nie je nikdy dosť. Tento som videla na internete a pretože je nazývaný aj rýchly, tak som ho dnes rýchlo urobila Zobraziť celý popisReceptov na langoše nie je nikdy dosť. Tento som videla na internete a pretože je nazývaný aj rýchly, tak som ho dnes rýchlo urobila na obed. Môže sa vysmážať v oleji ako kysnuté langoše, alebo piecť na suchej panvici trochu potretý olejom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odmerkou na suroviny som použila 3 decový hrnček. Múku hladkú špaldovú som zmiešala s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou.
-
2
Cesto som dobre vypracovala a nechala postáť, kým som nastrúhala syr.
-
3
Z cesta som urobila 12 kúskov a po jednom som ich na pomúčenej doske rozvaľkala na nie veľmi tenko. Tak, aby po naplnení syrom a následnom vaľkaní sa neroztrhlo. Do stredu som položila hrsť syra.
-
4
Zbalila ako list rohmi k sebe. Otočila na druhú stranu a na znova pomúčenej doske povaľkala, aby som dostala peknú plnenú placku.
-
5
Langoš som si potrela troškou oleja a na suchej rozohriatej panvici opekala asi 1,5 minúty.
-
6
Vrch som znova potrela trochou oleja, langoš otočila a dopiekla zas asi 1,5 minúty.
-
7
K langošom som urobila biely jogurt s trochou soli a roztlačenými tromi strúčikmi cesnaku.
super recept :)
rozpusteným maslom
robila som aj tak-že som do cesta prelisovala cesnak - a bez syra..
i tak,že som syr nastrúhaný zamiešala do cesta..
spokojnosť