Foto: jody
Toto jedlo milujem. A zo zeleného hrachu ešte viac, hoci chuť je rovnaká. :-)
4 - 6
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehno dáme variť s dvomi cesnakmi (nasekané na drobno) a bobkovým listom. Mäkké stehno odložíme a necháme chladnúť. Potom ho vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Do vývaru z mäsa nasypeme suchý hrach a pridáme jeden očistený zemiak. Varíme, až sa hrach aj zemiak rozpadajú. Až vtedy osolíme.
-
3
Rozmixujeme na hladkú kašu. Ak treba, prihustíme škrobom.
-
4
Nakoniec pridáme majorán.
-
5
Nakrájané cibule opekáme na oleji, neskôr pridáme nakrájané údené a nakoniec trochu čierneho korenia.
-
6
A podávame. S čerstvým chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu