
Jelení močing s medovou cibuľkou
Jelení močing umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy. Vo veľkom hrnci mäso opražíme z...

Vyprážaný syr ktorý nikdy nevytečie
Mne syr vždy vytečie. Môžem ho obaliť aj 5krát ... Keď videla stará mama moje zúfalstvo,...

2 v 1 = Špirálky a osie hniezda pečené v kyslej smotane
Z jedného cesta 2 spôsoby. Špirálky a osie hniedo pečené v kyslej smotane.

Špagety s paradajkovou omáčkou
Další z môj recept ktorý zvládne aj malé dieťa. Recept som si vymyslela sama doma sme...

Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...

Bezlepkové buchty na pare s tromi posýpkami
Z asi 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút...

Držkový perkelt s hlivou a tekvicovými haluškami
Cibuľu pokrájame a urestujeme na oleji, pridáme bobkový list, rascu, korenie a cesnak. Potom...

Hliva kráľovská na spôsob mušlí sv. Jakuba so špargľou
Pripravíme si čo najrovnejšie kusy hlivy kráľovskej. Klobúčiky odrežeme.

Mäsiarske tajomstvo
Som mäsiarka a pracovala som na bitunku, v chlapskom kolektíve som sa naučila všelijakým fígľom z...

Fašírka zo zeleniny s čubricou
Dostala som väčšie množstvo bulharského korenia - čubrice. Do mäsa som ju už použila, ...

Kačica s kapustou, lokšami a knedľou
Kačacie stehná mierne osolíme a posypeme rascou. Takmer celé stehná ponoríme do roztopenej masti. Pečieme pri...

Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá
Aj vám sa leto dostalo (doslova) pod kožu? S ľahkými receptami a minimálnymi nákladmi sa to pokúsime...

Bryndzové halušky po anglicky
Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze...

Vyprážané kuracie prsia plnené kuracou pečeňou
Moji chlapi milujú kuracie prsia, kuraciu pečeň, cesnak a vyprážané, spojila som tieto tri...

Zapekaná cestovina
Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.

Kuracie prsia so špenátom
Pripravíme si vykostené kuracie prsia, mrazený špenát, mozzarellu a ementál...

Pečené kuracie stehná so zeleninou
Pečené kuracie stehná - to je overená klasika. Čo tak podávať ich trochu iným spôsobom -...

Gnocchi aromatice
Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame...

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Zelené slimáky
Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný...

Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...

Cícerové placky s krúpami
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli...

Smotanový osúch s medvedím cesnakom
Sezónna bylinka medvedí cesnak plne nahradí klasický cesnak a ešte je aj krásne voňavý a zelený.