Pečená zázvorovo-cesnaková ryba
Máme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom...
Škvarky s kapustou
Malo by sa to vlastne volať kapusta zo škvarkami, lebo je tam viacej kapusty. Toto jedlo...
Brokolica s hubami
Huby pokrájame a podusíme na panvici s troškou oleja. V kastróliku opečieme slaninu s cibuľkou, ...
Krkovička v kabáte
Recept mi poslala kamoška mailom, veľmi sa mi zapáčil, tak som ho vyskúšala...
Pizza so šunkou a šampiňónmi
Jednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať...
Levočsko-kopaničiarska baba
Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme...
Zelené fazuľky na grécky spôsob
Jednoduchý, zdravý a rýchly recept priamo z Grécka. Je sezóna zelených fazuliek, tak si...
Moja huspenina
Veľmi obľúbená v tomto čase. všetci ju máme radi s dobrým domácim chlebíkom a cibuľkovým šalátom......
Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...
Pestré variácie na hot dogy
Dnes som pre vás pripravila niekoľko zaujímavých obmien pre tak obyčajné fastfoodové jedlo, ako je párok...
Kuracie na spôsob vindaloo
Keď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom...
Prekladané kuracie prsičká
Jedného dňa, neviem, čo ma to napadlo... stvorila som toto jedlo... zo zdanlivo...
Janssons frestelse - Janssonove pokušenie
Typicka svedska pochutka, ktora nesmie chybat na vianocnom stole, ale oblubena aj cez velkonocne sviaty :)
Domáca pizza
Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky...
Pečené bravčové chvostíky
Je to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal...
Pizza, zo všetkého trochu
Robievam ju naozaj vtedy, keď sa mi zdá, že mám rôzne kúsky salámky a šunky v chladničke....
Skoro bryndzové halušky
Uz som davno nezarypal do tradicnych receptov, neviem aky je rozdiel ked nemam ziadnu surovinu na...
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Bezlepkové rezance so strúhankou
Starodávny recept pre chudobnejších. Nehľadám pôvod, sú známe na Šariši aj Spiši a možno všade...
Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
Kuracie stehná vykostíme, mierne naklepeme a osolíme, okoreníme. Špenát a rukolu restujeme na masle...
Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou
Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.
Plnené mušle - conchiglioni
Objavil som v skrinke na potraviny mušle - conchiglioni, no čo už s nimi?!
Fazuľka s paradajkami
Palestínčan žijúci na Slovensku pripraví ďalšie tradičné palestínske jedlo.
Kačacie prsia na víne
Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme...
Langoše
Je čas dovoleniek- prázdnin a zide sa celá rodina , vtedy si pochutia aj na langošoch...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...
Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát
Tato zmes z bravčoviny a rybieho filé sa dá využiť viacerými spôsobmi. Ja som použil dva....