Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami
Foto: sensible
Mala som chuť na lososa a chcela som skúsiť niečo iné. V predstavách chutí vzniklo toto.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustíme na panvici maslo a jemne osoleného lososa opekáme do zlatista.
-
2
Uvaríme si cestoviny. Ja keďže som celiatik som zvolila bezlepkové 100% kukuričné.
-
3
Na panvici si opäť rozpustíme maslo. Pridáme nastrúhanú mrkvu a chvíľu ju smažíme. Potom mrkvu zalejeme smotanou, pridáme tavený syr (cca 1/3 črievka). Ochutíme soľou, bazalkou a pár kvapkami citróna.
-
4
Cestoviny polejeme omáčkou, nakrájame si zeleninu podľa chuti a všetko spolu doladíme na tanier. Bon appetit !!
Diskusia k receptu