Foto: damisa
Včera bol u nás veľký vietor, plno jabĺk na zemi, tak som urobila okrem postrúhania do pohárov, aj žemľovku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka /bielka si odložíme/ a vymiešame ich s práškovým cukrom, pridáme máslo a spolu vymiešame do peny, potom pridáme tvaroh a hrozienka.
-
2
Pečivo nakrájame a namáčame v mlieku a ukladáme na plech, ktorý sme pomastili a vysypali strúhankou, poukladáme na pečivo polovicu postrúhaných jabĺk
-
4
Na uložené jablká natrieme tvarohovú zmes a druhú polovicu jabĺk /zabudla som dať hrozienka tak som ich nasypala navrch/
-
5
a dáme druhú vrstvu pokrájaného pečiva namočeného v mlieku a posypeme vanilkovým cukrom.
-
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút tak, aby sme mali pečivo pekne sfarbené.
-
7
Z bielkov vymiešame tuhý sneh a dáme navrch
-
8
a dáme ešte na 10-15 minút zapiecť, kým nám pekne nezhnedne.
Ale asi som urobila chybicku ...bielka som krasne naslahala,pri peceni zhnedli,a ked som ich vytiahla po 15 min z truby mi spadli a z naslahanych bielkov mi zostala len tenka supa....Vies mi poradit prosim,ako mam postupovat,aby mi sneh nespadol?Dakujem za radu.
Toto mohlo byť dôvodom prečo sa ti sneh "zviezol" a nezostal nadýchaný na povrchu.
Stale mi to neda...Musim este raz vyskusat...Ale urcite este tuto istu..mnam...davam 5*