Tvarohovo-jablková žemľovka fotorecept

damisa - fotkadamisa, 27. septembra 2013
Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept)
Foto: damisa

Včera bol u nás veľký vietor, plno jabĺk na zemi, tak som urobila okrem postrúhania do pohárov, aj žemľovku.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
6 ks
200 g
100 g
500 g
3 ks
3 PL
1 ks
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka /bielka si odložíme/ a vymiešame ich s práškovým cukrom, pridáme máslo a spolu vymiešame do peny, potom pridáme tvaroh a hrozienka.

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečivo nakrájame a namáčame v mlieku a ukladáme na plech, ktorý sme pomastili a vysypali strúhankou, poukladáme na pečivo polovicu postrúhaných jabĺk

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 4

    Na uložené jablká natrieme tvarohovú zmes a druhú polovicu jabĺk /zabudla som dať hrozienka tak som ich nasypala navrch/

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    a dáme druhú vrstvu pokrájaného pečiva namočeného v mlieku a posypeme vanilkovým cukrom.

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút tak, aby sme mali pečivo pekne sfarbené.

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Z bielkov vymiešame tuhý sneh a dáme navrch

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    a dáme ešte na 10-15 minút zapiecť, kým nám pekne nezhnedne.

    Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Dnes som robila zemlovku prvy krat a vybrala som si tento recept.Zemlovka bola naozaj super!!! Dakujem za receptik.
Ale asi som urobila chybicku ...bielka som krasne naslahala,pri peceni zhnedli,a ked som ich vytiahla po 15 min z truby mi spadli a z naslahanych bielkov mi zostala len tenka supa....Vies mi poradit prosim,ako mam postupovat,aby mi sneh nespadol?Dakujem za radu.
@tami1 dovolím si odpovedať za @damisa dúfam že sa nenahnevá, postup pečenia žemlovky mám skoro totožný - miesto tvarohu dávam vlažný puding,dám zapiecť a bielka vyšlahám s kryštál cukrom do tuha,jedno bielko - 1PL cukru natriem na zapečenú žemlovku a vložím späť do rúry,teplotu si prepnem na 100 - 120°C na vrchny ohrev/gril a pečiem 20 - 25 min.do svetlohneda, riaď sa však podla svojej rúry.
Toto mohlo byť dôvodom prečo sa ti sneh "zviezol" a nezostal nadýchaný na povrchu.
@tami1 , môže byť, že žemlovka trochu viac vychladla, keď si dávala sneh a ten sa nestihol prehriať a prepiecť za tých 15 minúť a len sa zvrchu zafarbil a neprepiekol. Potom treba radšej dlhšie zapiecť tak ako píše @betka11 , mrzí ma, že to tak dopadlo, ale hádam nabudúce sa to podarí. Držím palce
damisa, tie bielka som slahala bez cukru,pretoze v recepte to nie je uvedene.Nebol toto snad dovod,preco sneh spadol? Nechybal tam cukor?
Stale mi to neda...Musim este raz vyskusat...Ale urcite este tuto istu..mnam...davam 5*

Pridaj komentár k receptu: