Foto: tinca
Tento recept mám od priateľky Katky, takže palacinky dostali meno po nej. Ako ho mám, odvtedy robím týmto postupom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
4 ks |
|
600 ml |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
1-2 PL |
|
štipka |
|
(čučoriedkový) |
|
Na dokončenie: | |
mleté aj posekané |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny a zamiešame cesto. Rozšľaháme celé vajíčka, pridáme cukor+vanilkový cukor,mlieko, vodu, olej a nakoniec múku so štipkou soli. Cesto necháme cca 1/2 hod. postáť. RADA navyše: voda sa môže nahradiť mliekom.
-
2
Malou naberačkou dávkujeme cesto na palacinkáreň a palacinky pečieme, ale pozor BEZ OLEJA!! Teda na suchej panvici. Ja sa snažím robiť úplne tenučké.
-
3
Potom palacinky naplníme ľubovoľne. Ja moc tvarohové nemusím, mojou srdcovkou sú plnené marhuľovým alebo čučoriedkovým džemom. Jednu som naplnila aj s kiwi džemom, ktorého mi pri varení trochu zostalo. Nakoniec posypeme vlašskými orechami mleté+sekané v pomere 2:1 zmiešanými s práškovým cukrom. Tak dobrú chuť!
nemáš chybu v recepte ? :)
No poznám Vierka tvoje recepty a zatiaľ som bola spokojná.
Takže to skúsim aj takto. Ináč obrázok je taký lákavý,že urobiť už len ham.
DObrý deň viete mi prosím napísať nick p. Táni na vareche aby som si mohla tiež pozrieť jej recepty ? dakujem
Ako píše aj @alex , už dávnejšie robím cesto na palacinky v pomere 3:2:1 ( mlieko, voda, olej), vajcia podľa množstva a zásob v chladničke, múku podľa potreby a soľ,
cukor, škoricu podľa toho, aký ma byť konečný efekt (...a nemusíte sa piplať s malým množstvom oleja pri každej dávke).