Chutné zdravé fašírky

dominika118 - fotkadominika118, 23. mája 2014
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g
1/2 ks
5 strúčikov
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso, nadrobno nakrájaný - syr, papriku, cibuľu, cesnak zmiešame spolu s koreninami, vajíčkami a soľou. Zapneme rúru na 220°C. V nádobe na pečenie si necháme roztopiť tuk. (kokos.olej alebo bravčovú masť) Môžme ešte pridať trochu psyllium alebo ovsené otruby. Aj pažítku, petrž.vňať...

    Chutné zdravé fašírky - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa nám roztopil tuk, opatrne vytiahneme nádobu z rúry a poukladáme do nej vytvarované fašírky. Na každú položíme ešte kocku masla a dáme zapiecť asi na hodinu. Občas skontrolujeme. Prílohu si každý spraví takú, akú obľubuje. Ja len so zeleninou. Dobrú chuť.

    Chutné zdravé fašírky - obrázok 2

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Ja by som tiež skôr použila slovo "zdravšie", nie zdravé. Lebo zdravšie ako klasické fašírky byť môžu, ale "zdravé" je skôr jablko, než fašírka. Všeobecne je na vareche veľa receptov s prívlastkom "zdravé", ale sú možno len o čosi "zdravšie" ako ich bežná verzia (ale to z nich nerobí jedlo zdravé!).
@dominika118 toto prosím neber ako kritiku, ty si len jedna z X, čo to tak uvádza, ja byť v redakcii, tak to pozmením už tam. Inak recept ako taký sa mi páči, tiež ich robievam podobne ;-)
v tomto recepte su vsetky ingrediencie zdravé (ak sa použije kvalitné mäso a syr), takže názov podľa mňa plne korešponduje s receptom. Na rozdiel od "zdravých" koláčov a jedál s múkou, trstinovým cukrom a ostatnými vecami, o ktorých ešte existuje fáma, že prospievajú zdraviu. Ďakujem za recept, určite vyskúšam.
ste velmi zlatí.. katica76 ano syr bol kvalitny 48%, maso z masiarne to uz neviem:) presne tak.. muka (rôzne druhy..nech je aj pohankova efekt je ten isty), trstinovy cukor, med, sirupy na dosladenie atd
tiginko.. neviem, kazdy nech si pouzije, čo mu vyhovuje..mne ten psyllium sedel:) ale s tou morčacinou by som tiez rada skúsila

Pridaj komentár k receptu: