Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...
Pečené kura po provensálsky
Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes,...
Karfiolovo-zemiakové fašírky
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené...
Voňavé špaldové pečivo (vegan)
Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné....
Cesnakový uzol so šunkovo-nivovým šalátom
Do deci teplej vody dáme droždie a 1 čl cukru. Do misky nasypeme múku, pridáme...
Bábovka nadýchaná s dvoma druhmi múky
Túto bábovku mám od mužovej starenky, nie je ťažká na jedenie... a nie je to...
Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom....
Klasické rožky zo špaldovej múky
Špaldová múka je mojim favoritom medzi múkami. Keď som sa dostala k polohrubej, srdce mi...
Kuracie prsia s hlivou ustricovou
Som presvedčený, že aj Vy sem tam radi „podľahnete “ vlastnej fantázii podporovanej osobnými chúťkami...
Pečené kuracie nugetky
Kuracie prsia som umyla, očistila a osušila kuchynskou papierovou utierkou. Priečne som ich nakrájala na približne...
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania
Tuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat....
Karfiolový nákyp
Karfiol v našej rodine ľúbime všetci, takže karfiol môžeme na každý spôsob a toto je jeden...
Vyprážaný camembert
Klasika, ktorá nikdy nesklame... pokiaľ nevytečie... Tento spôsob prípravy sa mi najviac osvedčil, bez...
Sicílska Pasta alla Norma
Po príchode zo Španielska ma chytila chuť na trochu Talianska pre zmenu... Cestoviny som dlho nemala,...
Králik na dubákoch
Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ...
Grilované medové krídelká so salsou
Z medu, oleja, soli, korenia, worcestra, grilovacieho korenia a čili si pripravíme...
Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne
Grilované kuracie prsia s bazalkou
Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín...
Kuracie stehná v cestíčku
Tentoraz s broskyňovou príchuťou. Túto chuť majú deti veľmi v obľube.
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...
Kuracie soté so zeleninou
Kurča umyjeme a nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Zeleninu nakrájame na pásiky. Na...
Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.
Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort
Tieto halušky robím so špenátom, ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou. Bola to taká skúška...
Pečené zemiaky - bryndza - slaninka
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako...
Karpatská roštenka
Túto nesporne vynikajúcu slovenskú špecialitu som ochutnala v bratislavskej Slovenskej reštaurácii pod Luxorom, odkiaľ mám aj recept....
Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...
Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...
Zemiakové placky
Tento recept som zaradila, preto že ak ráz budem vydávať kuchársku knihu /nemyslím to vážne/, namal by...
Hovädzí močing na čiernom pive
Hovädzí močing - nožina - glejovka- kližka je možno menej známy, ale výborný druh mäsa...
Falošná sviečková
Recept mám od budúcej svokry :-) Vynikajúca, jednoduchá síce na čas trošku náročnejšia sviečková ...