Zapekané sladké zemiaky

gloria - bez fotkygloria, 5. novembra 2013
Zapekané sladké zemiaky
Foto: gloria

Sladké zemiaky zapekané so zeleninou. Na spôsob francúzskych zemiakov.

Suroviny

3 - 6 ks
1 - 2 ks
1
1 dl




Postup

  1. 1

    Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na krúžky, cukinu umyjeme a nakrájame na krúžky aj so šupkou. Brokolicu uvaríme do mäkka, zlejeme vodu a trochu popučíme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Do vymastenej zapekacej misy najprv dáme vrstvu zemiakov, ktorú posolíme a okoreníme. Na to navrstvíme postupne cukinu, brokolicu a cibuľu, a nakoniec dáme druhú vrstvu zemiakov. Vrch posolíme, pokoreníme a pokryjeme nakrájaným camembertom.

  3. 3

    Dáme zapekať na 180°C na cca 50 minút. 10 až 15 minút pred dopečním zalejeme smotanou na varenie. Po vybratí z rúry necháme na chvíľu odstáť. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

tiginko
klasické zemiaky rada zapekám so zeleninou a rôznymi druhmi syra ale pred sladkými mám rešpekt - nie je to sladkasté?
gloria
@tiginko ano je to nasladle, ale je to dobra kombinacia chuti :) sladkych zemiakov sa netreba bat, su velmi dobre do kremovych polievok- napr len s cicerom uvarit a rozmixovat, dosolit a okorenit a mnam! alebo nakrajat na hranolky, trochu na ne dat oleja soli a korenia a v rure upiect.
sisok
mne osobne tieto sladke zemiaky chutia naozaj iba na sladko, ale vazim si tvojho receptu. Velka skoda, ze slovaci sa tak boja novych chuti - tvoj recept nema ziadnu hviezdicku a pritom je urcite dobry, a recepty kuracich prs na smotane so sampinonmy maju 150 komentarov a hviezdiciek...ja uz nechnapem :) u mna za hviezdicky :)
jerica
ja radšej s karfiolom, ináč super recept :-) moja 5x ***** je pre tvoj recept, hvizdy majú číslo 2 , KK.
bobikmail
asi budem potrebovat radu. Tym, ze som to zalial nakonci smotanou nejak sa to rozpadlo resp. mozno aj bolo rozpadnute este pred.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia