Oškvarky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 15. novembra 2011
Oškvarky (fotorecept)
Foto: babkamt

V nedeľu sme odbehli do obchodu.Chcela som robiť huspeninu.No natrafila som na slaninu,tak som spravila oškvarky.

Suroviny

2,80 kg
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu som umyla,nakrájala na kocky a na troche masti som dala škvariť.Tento recept sem pridala Sovka62.Chcela som ho vyskúšať. Mne sa takto robené oškvarky páčia.Trochu som slaninu posolila.Ku koncu som pridala 1 pl mlieka.

    Oškvarky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masť som priebežne odoberala do hrnca.Takto vyzerala ešte nestuhnutá masť.

    Oškvarky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A takto vyzerá už stuhnutá masť.Je pekná biela. Včera som desiatovala oškvarky ešte teplé.Fajn som sa sčemerila.Dala som si k nim čalamádu.Nemohla som vydržať ,kým vychladnú.Dnes som z nich robila pagáče.Keby ma videla moja pani doktorka,tá by mi dala.Cholesterol dostal zabrať.

    Oškvarky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu sú z týchto oškvarkov pagáče.

    Oškvarky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
ROBOTA SA VYDARILA, MÁŠ PEKNÉ OŠKVARKY A AJ PAGÁČIKY.
marcy
to je ideálny kvalitný matroš,hneď by som si dala :o)
zdenkas
Prečo ja neviem také pekné pagáčiky upiecť??Stále ich mám opité,no váľajú sa mi.
ailuj82
jééj, aj moja mamina robila min. týždeň oškvarky. Moje deti by ich jedli aj 3x za deň :)
sany11
jé Babkamt to su krasne oškvarky a este krajsie pagaciky.tie milujem.a my este robievame oskvarkovu pomazanku to je tiez mnamka.
sneica
oskvarky na 1,mast na 1, a pagaciky na 1...3 jednou ranou...:)
kata50
Tak teda ja slintám , ako Pavlov pes...:-))
hubata
Krásne oškvarky, kvalitná, voňavá masť a najkrajšie sú tie pagáčiky: vysoké, rovnaké ako keby ich jedna mať mala. Šikovná gazdinka.
irenaw
mňam, veľmi fotogenický recept, pagáče stoja rovno ako husári a mne sa tiež vždy zošmyknú nabok ako napísala @zdenkas
marcy
mám rada tzv.opité,lebo oni líhajú lístkovaním cesta :))))....také akcie sú najlepšie,vtedy treba kupovať,keď je dobrá ponuka....mám problém zohnať slaninku na topenie
evusik
júúúúj, krásne oškvarky a ešte krajšie pagáčiky :-)
45678
Tak u nás by oškvarky nečakali ani na fotenie :-))) Vydarili sa Ti, a tiež pagáčiky, vyzerajú profesionálne a chutne .
babkamt
dievčatá,ďakujem za slová uznania.A k tej slanine som sa dostala ako slepé kura k zrnu.Boli sme na nákupe v Senci .V jednom nemenovanom obchode oproti pokladniam je mäsiarstvo.Zastavila som sa tam,že si dokúpim do huspeniny kúsok bravčového pliecka.A čo nevidím? Slaninu na vytápanie v akcii.Kilo za 1,10 eura.Hoci som to neplánovala kúpiť,neodolala som. Dávno som nevytápala slaninu. Teraz ľutujem,že som jej nevzala viac.Keď sme zabíjali,robievala som aj oškvarkovú pomazánku.Zjedla by som ju,no tých oškvarkov nebolo až tak veľa.Niečo som zjedla,niečo išlo do pagáčikov.A zo zbytku spravím znovu pagáčiky.
babkamt
zdenkas,irenaw,neviem ako vy, no ja mám takú skúsenosť,že keď sa príliš snažím,napríklad na oslavu urobiť niečo čo najlepšie,nie vždy sa mi to podarí.Aj mne sa stane,že si pagáčiky líhajú .Ale to nevadí.Na chuti im to nič neuberie.
tinca
@babkamt voňajú až sem vynorilo sa mi čaro a vôňa, keď mamina často vytápala. No a teplé oškvarky nemajú chybu. Aj pagáčiky sú vydarené:)
tatranka
To sú ohromné zábery na prácu šikovnej gazdinky.Urobiť si oškvarky,mať chutnú sladučkú masť a napiecť oškvarkovníky.Ako mi táto tvoja práca hovorí z duše.
sovka62
No, ja by som sa sčemerila tiež, len keby bolo z čoho! Slaninu som nevidela, ani nepamätám.
sylvinka
Oškvarky ako maľované!A tie pagáče...nemá to chybu! Čerstvý chlebík k tvojim oškvarkom a dovidenia...
jerica
áách tie krásne oškvarky, to by sa "schrumkalolo" , chrúpali pod zubkami aj s pagáčikmi :-))
babkamt
tatranka,áno, z dobrých čerstvých , voňavých surovín je aj ďalší produkt fajnový.Sovka62,vedela som,že mi bude ťažko,keď budem hltať teplé oškvarky,no nemohla som odolať.Najprv akože len jeden.Aby som vedela aké sú.Potom sa už moja ruka nedala zastaviť.
Sylvinka,pagáčiky sa mi naozaj vydarili.Jerica,práve som chcela zavolať synovi,nech príde na pagáče.A v tom prišiel.Všetci sme si pochutnali.V poslednej dobe som piekla len sladké.Už bol čas napiecť aj niečo slané.Mama často škvarila masť.Môj otec mal rás oškvarky s vianočkou.
milamila
a hneď v sobotu idem nato, no na tie oškvarky, už som sčemerená aj ja teraz ešte ich ani nevysmážam, stačí mi iba pohľad na tie krásne , chrumkajúce ale pagáčiky si budem musieť domyslieť, pretože mne sa ešte ani raz takéto nevydarili, určite by nás potešil Tvoj receptík na tie úžasné pagáčiky. Ďakujeme !!!!!!!!!!
babkamt
milamila,keď si pozrieš moje recepty,tak tak mám uverejnený recept na pagáče.Prajem ti , nech sa ti vydaria oškvarky aj pagáče.
jerica,máš pravdu,mám dilemu,či zbytok strčím do mrazničky,aby som mala ešte na jeden raz na pagáče,alebo ich pojesť ,kým sú také čerstvé.
babkamt
vavan,som rada,že sa ti pagáče páčia.Vďaka.
fegy
ja mlieko nedávam, zdajú sa mi potom - žuvačkové- oškvarky
babkamt
fegy , ja dávam trochu mlieka do oškvariek ku koncu smaženia. A vôbec nie sú mäkké. Práve že manžel mi vravel , že ich nemôže jesť - aspoň viac zostalo do pagáčov , lebo keby sa on do nich pustil , neviem , či by bolo z čoho ich urobiť. Vraj sú chrumkavé. Podľa mňa majú také byť. Chrumkavé a nie mazľavé.
mantuska
aj ja dávam mlieko ale trochu prisypem aj na jemno rozdrvený majorán,
škvarky sú chrumkavé a majú krásnu vôňu aj masť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia