Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne

bibuskam - fotkabibuskam, 1. mája 2020
Chilli con carne
Foto: bibuskam

Chutný mexický guláš vhodný na obed či večeru pre celú vašu rodinku.

Suroviny

500 g mleté
4 strúčiky
50 g
1 konzerva
 konzerva
 konzerva

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji opražíme nakrájaný cesnak, pridáme mleté mäso a restujeme, kým sa zatiahne.

  2. 2

    Mäso ochutíme soľou a pripravenými koreninami. Pridáme pretlak, lúpané paradajky a podlejeme troškou vody. Dusíme 10 minút.

  3. 3

    Do hrnca pridáme kukuricu a prepláchnutú fazuľu a spoločne varíme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Podávame s ryžou.

Recept je zaradený do kategórií:
Mleté mäso, Mexická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
V prísadách chýba podstatná surovina, a síce rímska rasca (kumín), ktorá dáva charakteristickú chuť a vôňu. A nedá sa nahradiť našou obyčajnou rascou, chuť je rozdielna. Na záver ide kocka horkej čokolády alebo práškové kakao!!! To je mexické pravé chilli con carne. Samozrejme mleté hovädzie mäso, včera som to práve varila, ale pomohla som si sáčkom od Knorr, kúpila mi dcéra v Nemecku. Tam sú všetky prísady, ja som len pridala este trochu ml. chilli, rímsku rascu ešte nyvyše, cesnak a kakao na záver. Fazula cervená a kukurica boli z konzervy, opláchnuté vodou na sitku.