
Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Jablkový nákyp
Recept mám z kuchárskej knižky z Bulharska ( od lele Penky ), podobné tu už kolujú...

Falafel v pite so zeleninovým šalátom
Cícer cez noc namočíme, na druhý deň ho asi dve hodiny povaríme. Osušený cícer zomelieme...

Vegánska/RAW špenátová omáčka na cestoviny
Tieto cestoviny síce vegánske nie sú ( použité vajíčko), ale sú domáce plnené špenátom.

Policejní čalamáda
Tato čalamáda se k nám domů dostala jako bezejmenná z jedné policejní stanice, proto dostala svůj...

Králik na dijonskej horčici
Mám králika rád na viacero spôsobov, ale tento je môj najoblúbenejší.

Vegan makovec
Kedže veľmi rada pečiem, druhý recept nemôže byť nič iné ako opäť koláčik. Dnes si...

Citrónová panna cotta s čučoriedkovou penou
Včera bol krásny slnečný jarný deň a priam sa pýtalo pripraviť nejaký ľahký dezert. Skombinovala som...

Pečené bandurky so zeleninou
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo...

Hroznový koláč s tvarohom
Časť cukru, mlieko, droždie použijeme na kvások, všetko ostatné pripravíme v mise a to múku, ...

Orechové mesiačiky
Vypracujeme cesto, rozvaľkáme a dáme na plech s papierom na pečenie. Cesto je najlepšie dať...

Kapustovo-kuracie závitky
Najlepšie mäsko na svete. Obľúbený recept mojej dcéry. A kto má rád kyslú kapustu, ...

Hovädzie na horčici a kečupe
Mäso nakrájame na 4 rezne. Do väčšieho igelitového vrecka vložíme doštičku na klepanie a nasypeme strúhanku....

Novoročný bravčový guláš na červenom víne
Tento recept som dostala od môjho brata, aby som ho vyskúšala. musím potvrdiť, že...

Brokolicovo-syrové placky
Brokolicu uvaríme v slanej vode do mäkka a roztlačíme vidličkou

Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky....

Plnené kuracie prsia s pečenou zeleninou
Jednoduché a rýchle jedlo . Skvelé na večeru alebo obed .

Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...

Medové rezy s banánom
Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší.

Vyprážane horné kuracie stehná
Kuracie stehná horné , vykostíme a posolíme potom ich obalíme v trojobale...

Mikulášska kapustnica
Niečo veľmi obyčajné, ale určite aj veľmi chutné. Pre tých, ktorí majú radi dlhé...

Liehové košíčky
Je to recept od mojej kamarátky, pôvodne som plnku robila s liehom, ale keďže je...

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

Bôčiková nátierka
Tento recept zvyčajne robíme po zabíjačke, keď máme čerstvé suroviny. Recept je náročný na suroviny,...

Šampiňónové torteliny, ravioly
Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb... šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a...

Brokolicový špíz
Keď máme ten post, tak varím jedlá zo zeleniny. Dnes je na rade brokolica.

Mrkvovo-kokosová polievka
Cibuľu, cesnak a čili papričku posekáme na drobno. Mrkvu a zázvor očistíme a postrúhame na...

Polievka zo zelenej fazule
Asi najradšej zo všetkeho mám polievky. Jedávame ich takmer denne. Toto je jedna z mojich oblubenych. Zelena...