Ríbezľové svieže rezy

abkul - fotkaabkul, 23. júna 2013
Ríbezľové svieže rezy
Foto: abkul

Som rada, že máme Varechu. Nachádzam tu fantastické recepty, ktoré mi pomáhajú pri každodennom rozhodovaní "čo dnes uvarím" a hlavne nové recepty, ktoré chcem ihneď vyskúšať. Je to naozaj skvelé, mať možnosť spoznať jedlá všakovakej chuti a za to patrí všetkým moja vďaka. Sem-tam aj ja prispejem svojou kvapkou tak, ako teraz. Je čas ríbezlí a pravidelne pečiem ríbezľové rezy. Recept mám už dávno od sesternice. Veľmi nám chutia. Možno budú aj Vám, ktorí sa necháte inšpirovať.

25
porcií
35 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
250 g
5 ks
400 g
1/2 bal.
Plnka:
5 ks
štipka
250 g
750 g alebo podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto urobíme nasledovne: Heru nahrejeme, aby bola mäkká a vymiešame ju s cukrom. Potom po jednom primiešame žĺtky a múku s 1/2 PDP. Hotové cesto roztlačíme na vymastený plech a dáme zapiecť na180 st. asi na 7 minút.

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 1
  2. 2

    Zakiaľ sa cesto zapeká, pripravíme si plnku: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a potom do neho pridáme preosiaty cukor a ríbezle.

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 2
  3. 3

    Zľahka všetko premiešame

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravenú plnku natrieme na zapečený koláč.

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do rúry a zapekáme do zlatova asi 15 min, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a pokrájame mokrým nožom. Prajem dobrú chuť!

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Pekne vypracované, pochvala! Nie som na sladké, ale už štvrtý rok mi ríbezle abnormálne zarodili, nestíha sa jesť, variť lekvár, rozdávať, tak si ukladám tento recepis ako inšpiráciu, čo s týmto pre mňa kráľovským ovocím. A posúvam aj na FBčko.
Ako koláčik veľmi chutne vyzerá, tak aj chutí. Robili sme ho teraz na nedeľu a bez neho by sa nám čas dozretých červených ríbezlí ani nerátal. V reze snehu roztečená červená šťava - to je ako od maliara.
Skôr ako vmiešam ríbezle do snehu, premiešam ich s 2 polievkovými lyžicami maizeny, potom neklesnú v snehu a vtedy vynikne to roztečenie šťavy z ríbezlí.
Ďakujem za Vaše komentáre. Koláčik je naozaj výborný a aj rýchle urobený. Ovocné letné koláče sú naozaj skvelé.
Nie. Je tam Hera a 5 žĺtkov a to stačí ak by to pomohlo trošku to nahrej ten základ cesta. Ale recept je dobrý, vždy sa podarí.

Pridaj komentár k receptu: