Foto: abkul
Som rada, že máme Varechu. Nachádzam tu fantastické recepty, ktoré mi pomáhajú pri každodennom rozhodovaní "čo dnes uvarím" a hlavne nové recepty, ktoré chcem Zobraziť celý popisSom rada, že máme Varechu. Nachádzam tu fantastické recepty, ktoré mi pomáhajú pri každodennom rozhodovaní "čo dnes uvarím" a hlavne nové recepty, ktoré chcem ihneď vyskúšať. Je to naozaj skvelé, mať možnosť spoznať jedlá všakovakej chuti a za to patrí všetkým moja vďaka. Sem-tam aj ja prispejem svojou kvapkou tak, ako teraz. Je čas ríbezlí a pravidelne pečiem ríbezľové rezy. Recept mám už dávno od sesternice. Veľmi nám chutia. Možno budú aj Vám, ktorí sa necháte inšpirovať.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto urobíme nasledovne: Heru nahrejeme, aby bola mäkká a vymiešame ju s cukrom. Potom po jednom primiešame žĺtky a múku s 1/2 PDP. Hotové cesto roztlačíme na vymastený plech a dáme zapiecť na180 st. asi na 7 minút.
-
2
Zakiaľ sa cesto zapeká, pripravíme si plnku: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a potom do neho pridáme preosiaty cukor a ríbezle.
-
3
Zľahka všetko premiešame
-
4
Takto pripravenú plnku natrieme na zapečený koláč.
-
5
Vložíme do rúry a zapekáme do zlatova asi 15 min, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a pokrájame mokrým nožom. Prajem dobrú chuť!
Skôr ako vmiešam ríbezle do snehu, premiešam ich s 2 polievkovými lyžicami maizeny, potom neklesnú v snehu a vtedy vynikne to roztečenie šťavy z ríbezlí.