Foto: archaa
Možno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký recept nenašla, rozhodla som sa pridať ho a Zobraziť celý popisMožno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký recept nenašla, rozhodla som sa pridať ho a podeliť sa s tými, ktorí ešte takto dukátové buchtičky nepoznajú..
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
3 dkg |
|
250 dl |
|
50 g |
|
60 g |
|
štipka |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
|
|
2-3 PL namočené v rume |
|
|
|
60 g |
|
50 g |
|
na vymastenie plechu a trochu na pomastenie rolád |
|
Krém: | |
1/2 l |
|
alebo Zlatý klas |
|
podľa návodu |
|
Postup
-
1
Do domácej pekárne dáme mlieko, roztopené maslo, žltky, rum, citrónovú kôru, vanilkový cukor, múku, na jednu stranu cukor na druhú soľ a k cukru pridáme droždie. Spustíme program cesto a necháme pracovať pekárničku. (Ak pekárničku nemáte, cesto si pripravte vami osvedčeným spôsobom a postupom. Nechajte hodinu vykysnúť)
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, scedenými hrozienkami, mletou škoricou a cesto v strede rozrežeme.Obe polovice zvlášť zavinieme a krájame roládky, ktoré ukladáme na vymastený plech, pričom každý kúsok potrieme maslom. Na plechu ich ešte necháme podkysnúť 15 minút a až potom vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a upečieme.
- 3
Vanilkový krém k buchtičkám pripravujem podľa návodu na krabičke maizeny či zlatého klasu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.toprecepty.sk/recept/453-dukatove-buchticky/...
Minule som tento recept náhodou ukázala môjmu drahému a predvčerom večer mi hovoril: stále sedíš na Vareche, ale tú dobrotu neuvaríš, takže som sa rozhodla, že ho poteším, trochu som vylepšila krém: zo zvyšných bielok som ušľahala sneh a postupovala som ako pri vtáčom mlieku - naozaj výborné "papkakanie"