Reďkovka s vajíčkom fotorecept

svetlana9 - fotkasvetlana9, 2. mája 2011
Reďkovka s vajíčkom (fotorecept)
Foto: svetlana9

Vrcholí sezóna reďkovky a niekedy nevieme čo s ňou. Skúste si urobiť chutné raňajky.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 väčších kusov
2 ks
 medzi prsty
 medzi prsty
 na dno rajničky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Reďkovka s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Občistenú reďkovku umyjeme a nakrájame na polmesiačiky.

    Reďkovka s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rajnice s trochou oleja. Mierne podlejeme vodou, medzi prsty osolíme a ovegetíme.

    Reďkovka s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusíme prikryté na miernom ohni, sem - tam premiešame. Asi o 10 minút nám reďkovka zmäkne. Rozbijeme do šálky dve vajcia - rozšľaháme vidličkou a vlejeme do reďkovky.

    Reďkovka s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým vajíčka nestuhnú miešame. Vysypeme na tanier, ozdobíme uhorkou a dobrú chuť! Ešte dobrá rada : udusené reďkovky môžeme uskladniť v kelínkoch v mrazničke na zimu ako hríbiky.

    Reďkovka s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Reďkovkovú praženicu sme si kedysi robili v práci na obed dosť často.Len ja som si myslela, že sezóna reďky ešte ani nezačala, lebo som nevidela novú - jarnú, doma síce mám, ale som si myslela,že to je tá "skleníková", celoročná. Najradšej som ju mala na bryndzovej pomazánke ( s tou čer. mletou parikou a cibuľkou). Ozaj, aj cibuľku mám takú tenkú, neviem, či už to je jarná.
@svetlana9 ,ja opražím menšiu cibuľku,pridám takto pokrájanú
reďkovku a postup mám ako ty,táto praženica má chuť ako hríbová,aspoň mne to pripomína túto chuť,je to veľmi dobré.
ja toto robievam kvôli mame, lebo čerstvú nepohryzie. A je aj ľahšie stráviteľná a dá sa použiť už aj mierne prerastená zo záhrady, lebo dusením stratí tú štipľavosť.
všetkým- ďakujem za zastavenie sa, som rada, že toto jedlo poznáte, nechcela som tam dávať ani pórik, ani cibuľku - chcela som, aby každý kto to chce skúsiť najskôr vyskúšal skvelú chuť tekto pripravenej reďkovky.
Prepáč,asi som nechápavá,ale reďkovky sa dajú naozaj mraziť?A ako dlho sa môžu v mrazáku skladovať?Ešte som to nepočula.Nuž ale človek sa učí celý život.
@sylvinka - dajú - ale dobre si si prečítala, že "udusené"? ako hríby - ako dlho tam vydržia? Však sa raňajkuje každý deň a nenamrazíš ich zase toľko, aby bola plná mraznička len a len reďkoviek.

Pridaj komentár k receptu: