Foto: svetlana9
Vrcholí sezóna reďkovky a niekedy nevieme čo s ňou. Skúste si urobiť chutné raňajky.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Občistenú reďkovku umyjeme a nakrájame na polmesiačiky.
-
3
Vložíme do rajnice s trochou oleja. Mierne podlejeme vodou, medzi prsty osolíme a ovegetíme.
-
4
Dusíme prikryté na miernom ohni, sem - tam premiešame. Asi o 10 minút nám reďkovka zmäkne. Rozbijeme do šálky dve vajcia - rozšľaháme vidličkou a vlejeme do reďkovky.
-
5
Kým vajíčka nestuhnú miešame. Vysypeme na tanier, ozdobíme uhorkou a dobrú chuť! Ešte dobrá rada : udusené reďkovky môžeme uskladniť v kelínkoch v mrazničke na zimu ako hríbiky.
reďkovku a postup mám ako ty,táto praženica má chuť ako hríbová,aspoň mne to pripomína túto chuť,je to veľmi dobré.