Študentská bábovka

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. septembra 2012

:-)

45 minút
na 150 °C

Suroviny

5 ks
1 ks
150 g
150 g
1/2 ks
30 g posekane
30 g (posekaná)
30 g
 a hrubá múka na vymastenie formy
2 PL




Postup

  1. 1

    Orechy, čokoládu a brusnice nasekáme dáme do misky a posypeme 2 PL hrubej múky. Zamiešame, aby pri pečení naspadli na dno. Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru dopenista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a opäť vymiešame. Do žĺtkovej peny pridáme vanilkový cukor, múku zmiešanú s práškom de pečiva, posekané orechy, čokoládu a brusnice. Na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Pečieme 45 minút pri teplote 150 °C. Upečenú a troška vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.

  2. 2

    Dobrú chuř :-)))

Diskusia k receptu

medulienka122
viem, že na tvoje recepty sa dá vždy spoľahnúť, ukladám a urobím, lebo syn mi nestojí o plnené torty ani zákusky, jedine zje bábovku
soncya
pekná a isto chutná. brusnice mám rada v akejkoľvek forme.
marylan
Diambulka, už si nám veľmi chýbala, ďalší skvelý recept. Ďakujeme.
diabambulka
ahoj medulienka122, veru u nás bola požiadavka na bábovku a klasika je klasika, k tomu dobré kakavko, alebo čajík a chutná večera na svete :-))) pozdravujem synčeka
diabambulka
ahoj marylan, si veľmi zlatá ďakujem, potešilo ma to a veľmi. No cez prázdniny som bola mamina na plný úväzok pri dvoch špuntoch a konečne skončili prázdniny a jeden špunt je opäť v škôlke HURÁ, aj mamina potrebuje trochen vypnúť a pri Vareche je to hračka :O)
Pekný deň všetkým Varecháčikom :O)))
ola111
Recept na bábovku ma vždy poteší,vydarila sa ti,ja môžem tiež dobrú
bábovku kedykoľvek:)
orchidea
bábovka je ozaj pekná, podarila sa ti na 1* a u nás bude určite patriť medzi obľúbené, hlavne u syna, to je taký bábovkyjed...:)))
sneica
k ranajkam babovku a ten cajik v pozadi ....skratka parada...:)
kaixi
je možné nahradiť mlieko za sojovo-rýžové mlieko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia