Zapekaná cvikla
Zapekaná cvikla

Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá

radush - fotkaradush, 1. novembra 2017
Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá
Foto: radush

Aj vám sa leto dostalo (doslova) pod kožu? S ľahkými receptami a minimálnymi nákladmi sa to pokúsime napraviť :P V komente nájdete tipy na 2 Zobraziť celý popisAj vám sa leto dostalo (doslova) pod kožu? S ľahkými receptami a minimálnymi nákladmi sa to pokúsime napraviť :P V komente nájdete tipy na 2 výborné a ľahké jedlá z repy, ktoré zasýtia a nezaťažia peňaženku ;)

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 menšie hlávky
1 balenie
1 téglik
2 - 3 PL
 (slnečnicové, tekvicové, ...)




Postup

  1. 1

    Repu ošúpeme a nakrájame na kúsky cca 1 cm široké. Poukladáme ich do alobalom vystlanej zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, balsamicom a osolíme.

    Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá - obrázok 1
  2. 2

    Cviklu pečieme cca 60 min pri 200 stupňoch. Približne 15 min. pred koncom som pekáč vybrala a kúsky premiešala tak, aby sa horná suchšia časť vymáčala vo "výpeku" :)

  3. 3

    Baby špenát zmiešame s jogurtom a kúskami bryndze. Všetko pekne naaranžujeme na tanier a posypeme obľúbenými semiačkami. Mňam! Druhá alternatíva hlavného chodu: Kúsky naaranžujeme na tanier a zalejeme dresingom z jogurtu a pretlačeného strúčku cesnaku (naložila som si ešte 2x takže pol pekáča bol fuč). Ľahké jedlo, ktoré zasýti a ešte aj perfektne chutí.

    Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá - obrázok 3
  4. 4

    A takto som si do práce nachystala základ pre cviklu so špenátom. Naštastie máme vo firemnej kuchynke olivový olej a iné dochucovadlá, takže príprava šalátu v práci nie je žiadnou komplikáciou.

    Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá - obrázok 4

Diskusia k receptu