Ryžový nákyp fotorecept

boise - fotkaboise, 12. augusta 2014
Ryžový nákyp (fotorecept)
Foto: boise

Uvedomujem si, že je tu naň veľa receptov. Ja ten svoj musím stále hľadať medzi papiermi založenými v kuchárskej knihe. Takže si to idem zjednodušiť, šupnem si ho sem a tramtaradááá, kdekoľvek budem, som nákypový majster sveta. Teda aspoň tam, kde mám signál :)

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 l
210 g
70 g +1 PL
1 sáčok
4 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mlieka pridáme ryžu a štipku soli a uvaríme.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vaječných bielkov a lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do odstavenej, trošku vychladnutej ryžovej kaše pridáme kompót (ja som použila taký rozvarený slivkový), cukor, vanilkový cukor, žĺtka, hrozienka, maslo a cca 3/4 vyšľahaných bielkov. Dobre premiešame.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme do maslom vymastenej zapekacej misy (ktorú som si ja pred týždňom rozmlátila, takže som musela použiť plech) a dáme piecť na 180 stupňov na cca 40 minút.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď okraje slabo zhnednú, nákyp vyberieme, potrieme zostávajúcim bielkovým snehom a dáme zapiecť do ružova. Vďaka rozmlátenej zapekacej mise, veľkému plechu a výpočtovým chybám sa mi stalo, že som to bielkom len "postrašila". Ale vôbec to nevadilo :)

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: