Mini škoricové hniezda fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 13. mája 2013
Mini škoricové hniezda (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Prišli nám chladné májove dni:).......a ja som dostala chuť na škoricove hniezda no nechcelo sa mi čakať kým cesto vykysne a všetko okolo toho Zobraziť celý popisPrišli nám chladné májove dni:).......a ja som dostala chuť na škoricove hniezda no nechcelo sa mi čakať kým cesto vykysne a všetko okolo toho tak som sa pohrabala medzi svojimi receptami a našla presne to čo som potrebovala recept bol od dr.oetker sú sice tvrdšie ževraj zajtra zmäknu:)......ale to sa už možno nedozviem:)))........máčam do čajíku:)....a prekoná vam tieto studené dni ktoré tak neznášam!:(

35-40
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
1 čl
50 g
1 bal.
60 g
štipka
7 PL
na potretie
Na posypanie:
100 g
1 bal.

Online leták

Postup

  1. 1

    Múku s kypriacim práškom preosejeme do misky.Pridáme cukor,vanilkový cukor,maslo,soľ a mlieko všetko dobre premiešame a vypracujeme cesto

    Mini škoricové hniezda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta vyvaľkáme obdlžník asi 3mm hrubý .(nezabudnime podsypať hladkou múkou ale neprehadzujeme pretože sa trhá až potom ho stočíme a už bude pevnejšie:)

    Mini škoricové hniezda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potrieme maslom.Cukor zmiešame so škoricovým cukrom cesto posypeme a popritláčame.Dáme do mrazničky na hodinku:) Roládku rozkrájame na cca 5-6 mm položíme na plech vystlaný papierom na pečenie .Plech vložíme do predhriatej rury na 180 stupnov a pečieme takých 15-17 minutiek

    Mini škoricové hniezda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stočíme a dáme do mrazničky na hodinku:) Roládku rozkrájame na cca 5-6 mm

    Mini škoricové hniezda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    položíme na plech vystlaný papierom na pečenie .

    Mini škoricové hniezda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech vložíme do predhriatej rury na 180 stupnov a pečieme takých 15-17 minutiek

    Mini škoricové hniezda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sonulienka
darmo je si šikovnica a vidieť na Tvojich receptoch,že to robíš veľmi rada a dávaš do toho veľkú lásku.
tatranka
Sú pekne tvarované,len sa mi zdajú málo vypečené.Tam by ten cukor mal skaramelizovať.Tiež ich máme veľmi radi a piekla som ich asi pred týždňom.

kajusiqq
Možno som mala dať ešte viac cukru:).......vaše vyzerajú krásne:).......ako kysnute:))
tatranka
@kajusiqq mám presne to isté zloženie cesta ako ty moja.Len trochu viac zapiecť a možno máš pravdu aj s tým cukrom.No ale veď by to bola hádam aj hanba,ak by skúsená gazdinka ti neporadila.Ináč ťa veľmi uznávam a si naozaj veľmi šikovná.Už som ti písala,že ti fandím.
kajusiqq
@tatranka :)....joj teta ste veľmi zlata a dakujem za radu:))).....snad mi budete stale radiť:) :)...a Ďakujem:)
gacy
Kaji teba mat doma tak som gulate tučnue prasiatko ...velmi dobre vykrmene :D ale toto stoji za vyskusanie...a ozaj sa to ma mrazit? + prepis si recept v kroku 3 mas cely postup ;)
mimka946
no neviem aku mrazničku mate vy kajusiqq ale ja ked to dam na hodinu do mrazaka tak na tom nozik polamem lebo po 20minutach mam vsetko v mrazaku na kamen
gacy
@Mimka ak by si to sem ešte chodila kontrolovať, že či Kaja odpísala tak hej len v iných komentoch :) Ževraj to treba dať mraziť aby sa to potom nerozsýpalo ....ved skús,....ak bude moc zamrznuté necháš troška na vzduchu ;)
1x aleana