Rýchly nedeľný obed

dorenika - fotkadorenika, 21. februára 2013
Rýchly nedeľný obed
Foto: dorenika

U nás sa robilo celé kura vždy len v nedelu ale ja som práve zlomila pravidlo a podávam ho vo štvrtok...

5
porcií
5 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
750 g
600 g




Postup

  1. 1

    Korenie zmiešame v miske s olejom (dostatočné množstvo aby pokrylo celé kura) a natrieme zmes na umyté kura. To "posadíme" na plech vystlaný alobalom a fazulkami ktoré sme osolili.Naokolo poukladáme zemiaky a dáme piecť na 1,5hodiny na 180stupňov.Potom ešte necháme 15min vo vypnutej trúbe.

    Rýchly nedeľný obed - obrázok 1

Diskusia k receptu

afataga
no prosim, ake jednoduche a ake vyborne, piekla si odokryte predpokladam, vsak?
michsamant
Kura z volneho vybehu.. som sa zasmiala, lebo ma hned napadol kohut, co si tu pobehuje po vonku, aj po ceste a ked je hladny ide domov :) U nas su aj masura z volneho vybehu, pospavaju v jarkoch s blatom a vodou popri ceste, ked slnko hreje :) K veci, pekny jednoduchy recept.
douglas
Presne toto mi naservirovali na privitanie ked som po prvy krat prisla do Anglicka (r.1995)...od tej doby nesnasam zemiaky v supke na taniery... ;) Najlepsie na tom bolo, ze pocitali presne kolko bude ludi u stolu a tolko dala pani domu zemiakov do hrnca...tak sporiva to bola zienka Anglicka :)
dorenika
@douglas no to ta irska host mum tiez daala velky zemiak na osobu aj tak nikto viac nikdy nezjedol :D a @michsamant no to mas stastie tu je vacsina z klietok kde ich je na metri stvorcovom 50 :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia