
Francúzske karamelové kocky - bezlepku
Recept pochádza z časopisu Život, ale ho mám upravený na bezlepkovo - čo v tomto prípade...

Paradajkový šalát
Tento šalát sa u nás robí odkedy si pamätám vždy v rajčinovej sezóne. Je veľmi jednoduchý...

Pribináčik
Je chutný a zdravý. Robím ho vtedy keď máme chuť. Je na nerozoznanie chuťovo od pribináčka z...

Francúzsky jablkový koláč po mojom
Tento koláč je relatívne rýchlo hotový a ešte rýchlejšie zjedený. Pôvodný recept mám z internetu, ...

Višňové rezy - Schwarzwälder-Kirschschnitte
Tieto rezy som prvy krat jedla na oslave narodenin mojho kolegu... o týždeň neskôr som ich...

Jablkový koláč s pudingom
Tento recept ma zaujal v časopise Receptár. Je úžasný, len nabudúce budem dávať do plnky...

Extra hustý domáci biely jogurt
Domáci jogurt sa dá pripraviť veľmi jednoducho a rýchlo, bez zbytočných éčok a konzervantov... Nas tento...

Domáce mozzarellové tyčinky
Už ani neviem, koľkokrát som sa pristihla ako si prezerám obrázky mozzarellových tyčiniek na internete...

Zapekanky s hlivou
Milujeme zapekanky a skúsila som doma urobiť... zatiaľ bol každý spokojný :)

Baranie klobásy
postup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká...

Orechovo-banánová torta s parížskym krémom
Táto torta vznikla ako mix korpusu z kávovej torty , banánov a parížskeho krému.

Piškótová bábovka
Žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme v mixéri. Postupne prilievame olej. Pomaly striedavo pridávame sneh z...

Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...

Sladko z fíg
Tento recept patri k typickym balkanskym receptom, su to nakladane figy v sorbete/cukrovom sirupe s orechami...

Kuracie špízy so zeleneninou
Keďže leto pomaly končí, ešte využívam hodne zeleniny a pripravila som recept, ktorý je chutný a aj...

Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...

Makové rožteky
Tvaroh s moukou, solí a máslem zpracujeme na hladké těsto a necháme půl hodiny odležet...

Bezlepkové bobaľky (opekance) alebo dukátové buchtičky
Bobaľky ako sa u nás na východe nazývajú opekance boli pre mňa najväčšou výzvou tieto Vianoce...

Pikantná marinovaná krkovička
Marinujem aspoň 4 hod. , ale výhodou je, že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme...

Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)
Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege. brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje...

Torta so snehovým čokoládovým krémom
Nasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ...

Makrely pečené na grile
Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru. Pokrájala som k...

Med zo žihľavy
Každý varí púpavový, my sme ho doma varili každým rokom, asi som sa ho prejedla...

Negerschnitten - čierny zákusok
Tento recept mám z Rakúska, dala mi ho jedna 86-ročná babička, ktorá ho aj urobila...

Soté z mladého diviaka
Keď mi mäsiar ponúkol divinu, neodolala som a tak som mohla pripraviť aj túto pochúťku z...

Černicový zákusok
Zákusok je bez múky, čo je veľké plus pre celiatikov a to nehovorím o výbornej chuti....

Slovenský cibuľový šalát zemiakový
Tento šalát robíme v rodine už veľa rokov k smaženému mäsu tu je naša výroba.