
Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Cícerový šalát s králičou roládou
Šalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len...

Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...

Jahodové lassi
Chcela som napísať že do tretice všetko dobré, ale potom som zistila, že toto je...

Zemiakové omelety
Surové zemiaky a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske vyšľaháme vajcia a zmiešame ich s...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Chilli lanýže
Potrebujeme: Na lanýže: 200g čokolády, 100 ml smotany na šlahanie, 1 PL kakaa, 3 PL...

Ravioli, portobello a špenát v Alfredo omáčke
Chutne , rychlo pripravene lahke jedlo , oblubene v mojej rodine.

Jablkový koláč podľa mojej svokrušky
Tento recept mám od manželovej maminky, je super, manželovi a aj mojim synom veľmi chutí,...

Bryndzová polievka
Receptov na bryndzovú je veľa, takto ho majú najradšej moji chlapi 39/3/2

Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)

Zamatová roláda
Tento receptik mam od kamosky. Rada skusam nove recpty ale moj muz je zastanca klasiky a vzdy...

Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Tatkova torta
Tak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po...

Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...

Ryžový trhanec s tvarohom a karamelizovanými marhuľami
Mlieko so 4 PL cukru a so škoricou zvaríme, pridáme ryžu a dusíme na miernom ohni domäkka. Vyberieme...

Vanilkovo-banánový ricottový puding
Pridala som ricottu, ktorá má jemnú chuť takže ju ani nebudete v pudingu cítiť, zato...

Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou
Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a...