Moja kolegyňa si upravila mrkvovy koláč po svojom, a vyšiel z toho cvikliak :) je zdravý a hlavne chutný:)
príprava
na 175 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
175 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 cl |
|
2 cl |
|
1/2 cl |
|
300 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cviklu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Orechy posekáme nahrubo. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny-nevadí ak cukor ostane trošku chrumkavý :) , pomaly pridávame prehriaty ale nie teplý tuk a stále šľaháme. Prichádza na rad múka zmiešaná s prdopečom (je fajn ju preosiať na hrušom site), pomaly ju pridávame k cukrovo-tukovo-vajíčkovej vyšľahanine spolu so škoricou a soľou. Postupne po častiach pridávame cviklu a nakoniec zľahka vmiešame orechy. Pečieme podľa možnosti buď na vymastenom a múkou vysypanom plechu alebo na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 35-40min pri teplote 175°C
- 2
Pokiaľ sa koláč pečie pripravíme si polevu z dvoch horkých čokolád a polievkovej lyžice palmového tuku. dobru chuť :)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu