Simuchin cvikliak

lulu - fotkalulu, 12. októbra 2012

Moja kolegyňa si upravila mrkvovy koláč po svojom, a vyšiel z toho cvikliak :) je zdravý a hlavne chutný:)

20min minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
100 g
175 g
100 g
50 g
2 ks
150 g
1 cl
2 cl
1/2 cl
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Orechy posekáme nahrubo. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny-nevadí ak cukor ostane trošku chrumkavý :) , pomaly pridávame prehriaty ale nie teplý tuk a stále šľaháme. Prichádza na rad múka zmiešaná s prdopečom (je fajn ju preosiať na hrušom site), pomaly ju pridávame k cukrovo-tukovo-vajíčkovej vyšľahanine spolu so škoricou a soľou. Postupne po častiach pridávame cviklu a nakoniec zľahka vmiešame orechy. Pečieme podľa možnosti buď na vymastenom a múkou vysypanom plechu alebo na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 35-40min pri teplote 175°C

  2. 2

    Pokiaľ sa koláč pečie pripravíme si polevu z dvoch horkých čokolád a polievkovej lyžice palmového tuku. dobru chuť :)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Jsem trochu zmatená z toho palmového tuku...... Některé zdroje jej uvádějí jako jeden z nejškodlivějších a jiným zase vůbec nevadí. Ale s olejem to zkusím.
dočítala som sa že muscovada to je druh hnedého trstinového cukru recept si ukladám,a mesto palmového oleja použijem slnečnicový...

Pridaj komentár k receptu: