Hodí sa k akejkoľvek príležitosti.na oslavy alebo len tak na nedeľné popoludnie ku kávičke.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Takže klasická piškóta. Cesto rozotrieme na plech, ktorý je buď vymastený, alebo použijete papier na pečenie. Plech je stredne velký. Pečieme na 180 stupňov 25 minút.
- 2
Krém: V mlieku rozmiešame múku, kakao, kryštálový cukor a varíme hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame mäkké maslo. Môžme ešte pridať práškovýcukor podľa chuti.
- 3
Vychladnuté cesto potrieme džemom a polovicou krému. Do kávy pridáme trochu rumovej arómy (alebo umu) namáčame do nej piškóty a ukladáme na koláč. Natrieme ich zvyšným krémom, zarovnáme a polejeme čokoládou. Dobrú chuťku prajem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu