Krémeš s piškótami

jack - fotkajack, 16. januára 2016

Hodí sa k akejkoľvek príležitosti.na oslavy alebo len tak na nedeľné popoludnie ku kávičke.

60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
7 PL
7 PL
1/2 bal.
1 bal.
2 dl
 (alebo um)
Krém:
2,5 dl
4 plné PL
2 čl
1 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Takže klasická piškóta. Cesto rozotrieme na plech, ktorý je buď vymastený, alebo použijete papier na pečenie. Plech je stredne velký. Pečieme na 180 stupňov 25 minút.

  2. 2

    Krém: V mlieku rozmiešame múku, kakao, kryštálový cukor a varíme hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame mäkké maslo. Môžme ešte pridať práškovýcukor podľa chuti.

  3. 3

    Vychladnuté cesto potrieme džemom a polovicou krému. Do kávy pridáme trochu rumovej arómy (alebo umu) namáčame do nej piškóty a ukladáme na koláč. Natrieme ich zvyšným krémom, zarovnáme a polejeme čokoládou. Dobrú chuťku prajem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia