Rebarborová štrúdľa s bazovým sirupom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 11. júna 2014
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 11. júna 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z múky, vajíčka, octu, masla a vody pripravíme hladké cesto. Necháme prikryté pol hodiny odpočívať. Na stôl prestrieme obrus a pomúčime ho. Cesto postupne naťahujeme prstami, kým nie je priehľadné.
- 2
Na cesto poukladáme nakrájanú rebarboru, jablká a pocukríme. S pomocou obrusu zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme mliekom alebo maslom a pečieme na 170°C približne 35 minút.
- 3
Servírujeme s práškovým cukrom a bazovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som minuly tyzden robila kysnuty kolac s rebarborou a visnami, pridam sem foto, ak sa podarí.