
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

Nadýchané tvarohovo-limetkové suflé bez mouky
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme...

Grilované jabĺčko v trdelníku
Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý...

Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...

Raňajkové oko
Tento recept som pospájala z dvoch, lebo ani jeden sa mi sám nepáčil a nazvala som...

Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.

Kysnutý pletenec s pohánkovým tvarohom
Kysnutý koláč bez mlieka a vajec s lahodnou chuťou cesta a tvarohovej plnky, ktorý je vhodný...

Bryndzová polievka od svokry
Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam...

Biely bezlepkový chlieb vo forme
Ak si chceme urobiť rýchlo chlebík bezlepkový, tak si ho upečieme vo forme.

Kapustníky
Udenú slaninu, mäso a klobásku pokrájame na malé kúsky, pridáme pokrájanú kyslú kapustu aj so šťavou, zmes...

Kozí syr s rukolou
Dnes sme upratovali, tak sme nemali čas vymýšľať na obed niečo s dlhým postupom a varením....

Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...

Zeler s rajčinami
Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.

Chlebový puding s krémom z pomarančov
Hrozienka necháme cez noc namočené v likéri, potom ich, scedíme. Likérový „nálev“ spolu, ...

Zapekané pečienkové vrtuľky s hubami
Tento recept objavila moja babinka v nejakom časopise a veeeeľmi chutil, tak ho odvtedy pripravujeme :)...

Rascový celozrný chlieb
Do misky preosejem múku, pridám vodu, soľ, cukor, masť, rozmrvené droždie a rascu. Všetko spolu zamiešam a...

Jednoduché zemiakové mafiny
Stačia obyčajné varené zemiaky, trocha čerstvého špenátu, syra a nejaké to vajce a tieto zemiakové mafiny môžete mať zakrátko na stole....

Jablkový koláč podľa mojej svokrušky
Tento recept mám od manželovej maminky, je super, manželovi a aj mojim synom veľmi chutí,...

Pstruh na špenátovej pohánke
Zo pstruhov pripravíme filety. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a tymian. Filety osolíme a dole...

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Dubáky na šľahačke
Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne...

Mandľovo-ovocná rawtička
... a tak zase som včera mala kreatívnu chvíľku... sladkých pokušení nikdy nie je dosť...

Vajíčka pod závojom
v nejakom časopise som ho vzhliadla a je rýchly rada ho pripravujem.

Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou
Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české...

Šunkafliačky so syrom a s bylinkami
Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.

Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...