Kysnutý čučoriedkový koláč

steak - bez fotkysteak, 29. marca 2013
40 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

1/4 l
1 čl
štipka
0,5 kg
1 bal.
1 ks
40 g
40 g
1 kocka




Postup

  1. 1

    Mlieko, lyž.cukru a štipku soli dáme do nádoby a dáme zohriať do mikrovlnky. Pridáme kvások a počkáme, kám troška nakysne.

  2. 2

    Z hladkej múky, 1/4 masla, vajcia a kvásku vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Cesto po vykysnutí natiahnieme na pomastený a vysypaný plech. Dáme čučoriedky (slivky....) Na vrch koláča spravíme posýpku z 40 g masla, práškového cukru a hrubej múky. A pečieme pri 170 stupňoch cca 30-40 minút.

Diskusia k receptu

radost
bude bez omylov-ked do surovín napíšeš množstvo masla-myslím gramáž...:-)
evanaaa
Zaujímavé, že dávaš soľ do kvásku......a kysne ti to. Mám kuchárske knihy, v niektorých je krok za krokom postup na kysnuté cesto a všade upozorňujú, že soľ v kvásku ničí -zabíja kvasinky. Ako to potom je?
Čo sa týka ale koláča, také mám rada, kysnuté s ovocím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia