Chlebík

nelajsia - fotkanelajsia, 18. decembra 2010

Tento chlebík odporučila lekárka z Maďarska mojej dcére- nemôže jesť chlieb z bielej múky

10 minút
príprava
40 minút
na 120 °C

Suroviny

1 šálka
1/2 šálky
2 kávové lyžičky
1/2 kávovej lyž.
1/4 šálky
2 pol. lyžice
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Vajíčka vyšľaháme s vodou a olejom, premiesime spolu. Maslom vymastíme formu, uložíme cesto, vrch potrieme vajcom, posypeme makom. Vrch narežeme na 2-3 miestach.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Celkom zaujimavy recept. Musim vyskusat. Chlebik robim vacsinou v pekarnicke. Skusim, co to urobi v tomto zariadeni. A este pre samobenesa. Urcite si prisiel z Gurunu a cim skor sa tam vratis tak to bude lepsie. Mozno si si len pomylil rubriku. No co uz?
Ja by som to neskúšala len s práškom do pečiva.Chlieb pečiem pravidelne,ale tieto múky sú ťažké,aj vody sa mi zdá málo a vajíčka do chleba vôbec nepatria.Ja to určite skúšať nebudem,ale som zvedavá na reakcie,ak to niekto bude robiť.
Ražná múka je naozaj veľmi ťažká, treba jej pridávať len trochu. Prášok do pečiva nie je zlý v chlebíku - v receptoch od pekárničky sú aj takéto recepty :) Myslím, že chlebíkmôže byť dobrý, ale tej ražnej múky by som dala menej v prospech špaldovej.
nuž, neviem, vyskúšam, porozpravam, zatiaľ jej robievam len s drozdim a miesam muky biospalda, pohanka,amarant, a pridávam rozne semiacka

Pridaj komentár k receptu: