Chlebík

nelajsia - fotkanelajsia, 18. decembra 2010

Tento chlebík odporučila lekárka z Maďarska mojej dcére- nemôže jesť chlieb z bielej múky

10 minút
príprava
40 minút
na 120 °C

Suroviny

1 šálka
1/2 šálky
2 kávové lyžičky
1/2 kávovej lyž.
1/4 šálky
2 pol. lyžice
2 ks

Postup

  1. 1

    Preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Vajíčka vyšľaháme s vodou a olejom, premiesime spolu. Maslom vymastíme formu, uložíme cesto, vrch potrieme vajcom, posypeme makom. Vrch narežeme na 2-3 miestach.

Diskusia k receptu

marianne69
..a teraz pozeram,ze to bez kysnutia...za vyskusanie stoji,este som bez kvasku nerobila,ale skusim...
nelajsia
ved práve o tom ide, že je ľahšie stráviteľný...je to nový receptík, aj ja idem len skúšať....možno aj dnes...dobrú chuť
nelajsia
stačilo aj raz...inteligentné názory ma aj zaujimaju...nemusíš to skúšať
duschko
Celkom zaujimavy recept. Musim vyskusat. Chlebik robim vacsinou v pekarnicke. Skusim, co to urobi v tomto zariadeni. A este pre samobenesa. Urcite si prisiel z Gurunu a cim skor sa tam vratis tak to bude lepsie. Mozno si si len pomylil rubriku. No co uz?
duschko
Este jednu otazku. Kde dostat kupit kukuricny olej? Dakujem. Ukladam do MKK
stella1
Ja by som to neskúšala len s práškom do pečiva.Chlieb pečiem pravidelne,ale tieto múky sú ťažké,aj vody sa mi zdá málo a vajíčka do chleba vôbec nepatria.Ja to určite skúšať nebudem,ale som zvedavá na reakcie,ak to niekto bude robiť.
pekarik
na clebové cesto zo pšeničných múk do 52%vody na pečivové cesto 45%
mikat
Ražná múka je naozaj veľmi ťažká, treba jej pridávať len trochu. Prášok do pečiva nie je zlý v chlebíku - v receptoch od pekárničky sú aj takéto recepty :) Myslím, že chlebíkmôže byť dobrý, ale tej ražnej múky by som dala menej v prospech špaldovej.
marienka44
@duscho ,ja kupujem kukuricny olej v zdravej vyzive u nas, v 200 ml baleni, madarsky. Ale, tusim uz raz bol aj v Kauflande, litrove balenie.
duschko
"nelajsia", dakujem. Celkom som sa zorientoval a dozvedel nove veci. Musim navstivit tieto predajne.
evanaaa
Možno tento chlebík nie je úplne ako chlebík, ale ako pečivko nemusí byť zlý.
nelajsia
nuž, neviem, vyskúšam, porozpravam, zatiaľ jej robievam len s drozdim a miesam muky biospalda, pohanka,amarant, a pridávam rozne semiacka
jurda
Prídeme ochutnať, keď neveria.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha