
Poleva na zmrzlinu zo slaného karamelu
Inšpiroval som sa receptom z internetu od Youtuberky Cupcake Jemma. Je veľmi jednoduchý, karamel sa...

Krokety zo zemiakovej kaše
Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a s mliekom rozmixujeme na hustejšiu kašu, ktorú...

Mrkvový prívarok
Umytú očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky. Vložíme ju do vriacej osolenej vody a uvaríme...

Chorvátsky zemiakový šalát
Na dovolenke v Chorvátsku nám pani domáca pripravila pečenú rybu a k nej tento výborný teplý šalát....

Špenátová pasta
Tento recept ponuka mnoho kombinacii. Ja som dnes zvolil spenat a cicer, vareny, alebo...

Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...

Salsa Picante
Salsa k masu, rybam, grilovanym pochutkam, oblubena a servirovana takmer ku kazdemu hlavnemu jedlu...

Jarný zeleninový šalátik
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám...

Nanáčkine májkové gombóce
Nana, babička mojej pani, bola vzrastom veľmi podobná mojej Lady Ann, líšili sa však...

Jabĺčkové chipsy
Tento rok veru máme bohatú úrodu letných jablk... už som z nich robila všetko možné a stále...

Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...

Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Šalátový prívarok chrumkavý
Všetci tu na Vareche sa zhodujeme na tom, že sme ako deti šalátový prívarok radi nemali,...

Frankfurtská zelená omáčka
Ako už názov napovedá, recept pochádza z Frankfurtu a na zelený štvrtok nesmie chýbať v žiadnej...

Balkánska zelenina
Recept mám z veľmi starého nemeckého časopisu Petra. Prvý raz som ho robila s veľkou nedôverou...

Slaný posúch s paradajkami
Na večeru som pripravila tento chutný posúch, miesto večere: "chlieb s niečím... " ako 2v1...

Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu...

Vyprážané zemiaky
Tento receptík som dostala od tety a odvtedy ho z času na čas robievam. Mäsko tu...

Cuketové rezance s morčacími guľkami a omáčkou s baklažánom
Guliek si môžete narobiť do zásoby a slíže máte hotové za minútu, takže ideálnz recept pre tých...

Lečo bez zavařování
Tento recept jsem našel na webu Toprecepty. cz, je od Agáty Sikorové a používám již několik...

Rožky z chlebového cesta
Keď pečiete chlieb , tak si skúste urobiť aj pár rožkov z chlebového cesta ...

Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami
Ponúkam viac receptov v jednom. Možno Vás aspoň niečím inšpirujem :-) Najprv som uvarila vývar z...

Syrové tyčinky z chlebovej múky
Tyčinky používam, ako prílohu ku , , číne, , , ja som použila múku T650......

Halušky ako príloha
Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...

Šošovicový prívarok po mojom
Troska som si ho vylepsila a je vyborny a vhodný aj pre deti ;-) Foto pridám neskor,...

Celozrnné žemličky
Základ receptu je z blogu Milana Gigeľa, kde bol prezentovaný ako sypané kaiserky. Kedže...

Omáčka z červenej šošovice a koreňovej zeleniny
Toto je úžasná hustá omáčka. Ak chcete docieliť redšiu konzistenciu, pridajte viac vody. Ja...

Špenátové knedličky pod syrovou perinou
Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu...

Rizoto Gharch Polow
Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale...

Cukinová čalamáda na štipľavo
Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične...

Pšenično - sójové plátky s omáčkou zo zeleného korenia
V panvici rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja.