Foto: tinca
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám ponúkam.
2-3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistíme si všetku zeleninu. Kaleráb, uhorku aj s kožou, ale bez jadier a reďkovky postrúhame na hrubom strúhadle, mierne osolíme a necháme cca 20´postáť, aby pustili vodu. Mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle a dáme ju do misky zvlásť od ostatnej zeleniny. Zmes zeleniny-kaleráb,uhorka,reďkovka dobre vyžmýkame, pridáme k nej mrkvu a nastriháme zväzok pažítky.
- 2
Podľa chuti okoreníme, dosolíme, pridáme jogurt, tatársku omáčku a pár kvapiek limetkovej šťavy. Podávame s bagetkou vychladené na šalátovom liste. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu